După ce a fost lansat iOS 16 iar Apple a prezentat opțiunea Live Activities, cei de la Uber s-au gândit că ar fi bine să facă niște bani în plus și să trimită reclame atunci când așteptăm șoferul sau când suntem deja în cursă.

Uber va afișa reclame de până la 90 secunde în propria aplicație de ride sharing

A fost un zvon care acum devine realitate. Uber va implementa reclame de până la 90 de secunde în propria aplicație atunci când comandăm o cursă, inclusiv după ce suntem preluați de șofer pentru a ne duce la destinație. Nu era destul că îți folosea locația continuu până vine șoferul ca să te ducă la destinație, acum o să ai și reclame de care nu știi pentru că nu stai pe telefon să te uiți, majoritatea dintre noi îl închid și îl bagă în buzunar. Reclamele vor fi introduse și în aplicația Uber Eats.

Dacă se va termina bateria mult mai repede și aveți Uber instalat, știți de ce. Recomandarea ar fi să dezactivați opțiunea de tracking din iOS, iar dacă doriți puteți instala aplicația Adblock Plus din App Store și o să scăpați de ele în aplicații și browsere.

Ar fi tare să nu poți comanda o mașină Uber până când vezi toată reclama. Reclamele vor fi active în SUA de acum, urmând ca în perioada următoarea să se extindă peste tot în lume. Reclamele vor fi pe mut și pot rula până la 90 secunde, iar compania promite „că nu va partaja datele noastre” cu advertiserii care oferă publicitate.

Sursă: connect.ro


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • „puteți instala aplicația Adblock Plus din App Store și o să scăpați de ele în aplicații și browsere” – din cate stiu, aplicatia Adblock din App Store are efect doar in Safari. Este specificat in descriere ca este o extensie pentru Safari. Deci blocheaza reclamele DOAR in Safari. Gresesc?

  • Puteti folosi un DNS custom (Adguard, NextDNS, DNSForge.de, etc.) care blocheaza ads-urile si atunci nu vor aparea niciunde in sistem. Metoda aceasta poate fi folosita chiar si la nivelul routerului.

    • Nu chiar. Popup-urile vor aparea, doar ca pentru ANUMITE reclame o sa afiseze un ecran alb. Nu elimina reclamele din video-uri / aplicatii. Blocarea reclamelor la nivel de DNS nu este la fel ca cea oferita de un adblocker.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu