În ultimele luni au tot apărut schimbări pe platforma Twitter, mai exact după plecarea lui jack. Toată lumea așteaptă un buton de Edit, iar acesta se lasă așteptat de prea mult timp.

Spaces

Cu ajutorul Spaces putem vorbi cu alte persoane de pe Twitter, pot exista maxim 10 vorbitori ulterior accesul poate fi schimbat de către cel care a creat acel Space. A fost lansat anul trecut prin martie când am scris despre el.

Twitter Spaces

Communities

Sau comunități pe Twitter cum s-ar zice în română, este o nouă secțiune prin care putem creea diverse comunități unde să discutăm despre ceea ce ne place sau ne interesează în loc să o facem direct pe Timeline. Ca să poți creea o comunitate trebuie să ceri acces prima dată folosind username-ul tău, iar dacă ești acceptat îți apare butonul de „+” cu ajutorul căruia poți adăuga prima ta comunitate. Eu am creat Apple România (link aici) la fel ca și grupul de pe Facebook.

Communities Twitter

Downvotes

Dacă sunteți familiari cu reddit știți că acolo calitatea postărilor sau a comentariilor este bazată pe up/down votes. Twitter vrea să facă la fel, iar în curând toată lumea va avea un buton de downvote pe care îl pot folosi în mod anonim până când va deveni public, iar tweet-urile care au multe downvotes vor fi lăsate mai la urmă, așa pe fundul sacului cum s-ar zice.

Twitter downvotes

Safety Mode

Cu ajutorul acestei funcții Safety Mode cei de la Twitter vor să limiteze și să blocheze trollii care îți apar prin timeline. Dacă sunt persoane care te enervează și nu vrei să îi blochezi sau să le dai mute, atunci te poți retrage în peșteră și poți folosi Safety Mode. După 7 zile poți să revii pe Twitter. Nu știu dacă toate conturile care interacționează cu tine în această perioadă sunt blocate automat sau nu, dar momentan nu văd de ce ai activa/crea o astfel de funcție când ai butonul de block la îndemână.

Twitter Safety Mode

Untag your username

Sau scoate-te din conversații mai pe românește. Asta, pe lângă butonul de Edit cred că sunt cele mai mișto opțiuni ce ar trebui adăugate pe Twitter. De multe ori te trezești în conversații unde ești menționat dar tu nu ai nici o treabă, iar notificările curg de numa. Bine, există opțiunea de Mute This Conversation, dar tot mai frumos e să ieși elegant din acea conversație. Exact ca și pe Facebook când îți dă cineva tag, dai untag și remove post.

Untag your username

Vouă ce vă place, ce folosiți?

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu