Da, a oprit accesul la diverse funcții prin API începând cu 16 august și pot spune că mă bucură nespus de mult această decizie luată de Twitter. Ieri s-a produs schimbarea, a fost vâlvă pe twitter, hashtaguri și „multă lume” supărată.

Eu am fost unul dintre cei fericiți care s-a bucurat de această schimbare.

Twitter a oprit accesulAnul acesta Twitter a oprit dezvoltarea pentru aplicația oficială pe macOS, lăsănd doar variantele third-party. Acum a oprit accesul și la aceste aplicații, astfel ce se schimbă:

  • Timeline-ul nu va mai face autorefresh;
  • Notificările privind mențiunile, mesajele direct, noi followeri vor veni după câteva minute nu în timp real ca și până acum;
  • Notificările privind like-uri și RT nu vor mai funcționa;
  • Plus altele de ordin tehnic.

Voi mai puteți folosi aplicațiile în continuare însă nu o să mai primiți notificări în timp real. La un moment dat Twitter ar fi avut intenția de a cumpăra Twitterific însă până în acest moment nimic nu este clar.

Twitter prin oamenii responsabili de aceste schimbări, au spus că toți cei care doresc acces la API îl vor putea plăti dacă plătesc, evident! Ei pierd enorm de mulți bani din cauza acestor aplicații terțe pentru că reclamele sunt ascunse, related sau orice alt conținut promovat este ascuns, deci, câte sute de miliioane de euro se duc?

Aici mai vorbim și de un alt trend, citit zilele trecute, unde anul trecut Apple a adunat un grup de dezvoltatori și le-a propus scoaterea taxelor pentru aplicații și introducerea abonamentelor lunare/trimestriale sau anuale.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu