Sunt convins că există foarte mulți care folosesc, sau au folosit cel puțin o singură data live streamingul prin sopcast pentru a vedea, un film, o emisiune sau un meci de-al Stelei (ahhaha, poate sunt și alti microbiști) și nu au putut pentru că ba a fost transmis de DigiSport sau DolceSport sau HongKongFui și nu era în grila voastră de programe.

Pentru vizionare aveați nevoie de Internet Explorer (windows) și un plugin SopCast care să vă facă legătura la conexiuni P2P (utilizator către utilizator) și voila.

Da, eu recunosc că am folosit de multe ori live streamingul pentru că nu aveam DigiSport ca să urmăresc Liga1. Acum sunt abonat RCS & RDS deci numai am nevoie.

Zilele trecute un prieten (virtual pe twitter) avea nevoie de un streaming pentru meciul Dinamo – Steaua care a fost transmis pe DigiSport, însă avea o mică problemă, este utilizator de Mac OS X, iar OS X nu are Internet Explorer pentru streaming.

sopcastAșa că SopCast de ceva timp este diponibil și pentru utilizatorii de Mac folosind sistemul de operare OS X. Am căutat repede pe internet, am găsit pe site-ul celor de la SopCast varianta pentru Mac (deși mă gândeam că nu am nici o sansă să găsesc) spre surprinderea mea, puteți da click pe imaginea alăturată, iar downloadul va începe pentru SopCast v1.3.5.dmg

Este foarte simplu de utilizat, se instalează și apoi se rulează SopCast din Applications.

Screen Shot 2013-05-10 at 21.11.50

 

Dacă doriți să urmăriți un anumit post va trebui să găsiți adresa de sop:// pentru acel canal. Marea majoritate le găsiți în condul sursă a siteurilor de streaming pentru fiecare post în parte. Vă las două exemple mai jos:

sop://broker.sopcast.com:3912/143525
sop://broker.sopcast.com:3912/98534

Dacă ați instalat aplicația puteți da click pe cele două linkuri de mai sus și vi se va deschide adresa direct în program.

Baftă.

Update: Mai nou am observat că la sfărșitul feed-urilor sunt afișate link-uri către Digi Sport.

Screen Shot 2013-09-22 at 16.06.07

#update listă cu site-uri unde poți vedea liga1, ucl, uefa

Dacă ți-a fost util acest tutorial nu uita să dai un share sau un tweet folosind butoanele de mai jos.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu