Tv live acum și pe Mac folosind SopCast.

by on May 12, 2013, 15:22
14 27891

Sunt convins că există foarte mulți care folosesc, sau au folosit cel puțin o singură data live streamingul prin sopcast pentru a vedea, un film, o emisiune sau un meci de-al Stelei (ahhaha, poate sunt și alti microbiști) și nu au putut pentru că ba a fost transmis de DigiSport sau DolceSport sau HongKongFui și nu era în grila voastră de programe.

Pentru vizionare aveați nevoie de Internet Explorer (windows) și un plugin SopCast care să vă facă legătura la conexiuni P2P (utilizator către utilizator) și voila.

Da, eu recunosc că am folosit de multe ori live streamingul pentru că nu aveam DigiSport ca să urmăresc Liga1. Acum sunt abonat RCS & RDS deci numai am nevoie.

Zilele trecute un prieten (virtual pe twitter) avea nevoie de un streaming pentru meciul Dinamo – Steaua care a fost transmis pe DigiSport, însă avea o mică problemă, este utilizator de Mac OS X, iar OS X nu are Internet Explorer pentru streaming.

sopcastAșa că SopCast de ceva timp este diponibil și pentru utilizatorii de Mac folosind sistemul de operare OS X. Am căutat repede pe internet, am găsit pe site-ul celor de la SopCast varianta pentru Mac (deși mă gândeam că nu am nici o sansă să găsesc) spre surprinderea mea, puteți da click pe imaginea alăturată, iar downloadul va începe pentru SopCast v1.3.5.dmg

Este foarte simplu de utilizat, se instalează și apoi se rulează SopCast din Applications.

Screen Shot 2013-05-10 at 21.11.50

 

Dacă doriți să urmăriți un anumit post va trebui să găsiți adresa de sop:// pentru acel canal. Marea majoritate le găsiți în condul sursă a siteurilor de streaming pentru fiecare post în parte. Vă las două exemple mai jos:

sop://broker.sopcast.com:3912/143525
sop://broker.sopcast.com:3912/98534

Dacă ați instalat aplicația puteți da click pe cele două linkuri de mai sus și vi se va deschide adresa direct în program.

Baftă.

Update: Mai nou am observat că la sfărșitul feed-urilor sunt afișate link-uri către Digi Sport.

Screen Shot 2013-09-22 at 16.06.07

#update listă cu site-uri unde poți vedea liga1, ucl, uefa

Dacă ți-a fost util acest tutorial nu uita să dai un share sau un tweet folosind butoanele de mai jos.

14 COMMENTS

 1. Si daca nu pot sa-l deschid din motivul: ““SopCast” can’t be opened because it is from an unidentified developer” ? Ce fac ? Cum il deschid ?
  Multumesc.
 2. E foarte simplu @Flo
  Te duci pe >System Preferences>Security & Privacy>Allow apps downloaded from anywhere.
  Însă prima oară trebuie să apeși pe lacăt ca să deblochezi această opțiune. Apoi o poți deschide.
  Vezi poză aici.
  O altă variantă ar fi să ți apăsată tasta ⌥ + dublu click pe Socast, iar apoi selectezi Open.
 3. Bv, ms pentru pont. cum pot adauga eurosport si antena 1 in lista de sopcast?
 4. Salut. În Sopcast nu poți modifica sursele din stânga, doar dacă adaugi tu un url de forma celor din articol, însă atunci când închizi Sopcast, acesta dispare. Scrii pe google și găsești streamuri.
 5. Buna. Am instalat Sopcast si VLC pe Mac. Incerc sa deschid cu Firefox, pun in url adresa SOP, se deschide automat aplicatia SopCast, Channel apare incarcat 100% in bara, insa nu primesc nici o imagine. Oare ma poti ajuta cu un sfat? Merci
 6. @cristina ai grija ca firewall-ul sa nu blocheze Sopcast. Deschide Sopcast si in stanga ai mai multe canale da dublu click pe unul si vezi daca se vede imaginea. Nu toate streamurile (acele adrese SOP functioneaza corect)

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!