Prietena mea Oli a fost nevoită să meargă cu cel mic la spital unde a fost diagnosticat cu Laringită acută, care se pare că necesită spitalizare. Zis și făcut, s-au internat, s-a făcut bine cel mic, iar când să plece la externare i s-a dat o hârtie cu decont de cheltuieli.

Cică acum se dă automat de fiecare dată la externare tuturor pacienților. Desigur, nu trebuie plătită ci este doar o informare pe ce se duc banii tăi reținuți din salar lună de lună!

Bani spital

Deci nici dacă stăteai la hotel de 5* nu plăteai 900€ pentru 5 zile, în condiții mizere de spital comunist, mâncare care nu se poate numi mâncare ci lături. Să le luăm pe rând:

  1. Cheltuieli aferente spitalizării (tarif/zi de spitalizare) → 3420 lei
  2. Cheltuieli pentru hrană (alocația de hrană * numărul de zile de spitalizare) → 50 lei
  3. Cheltuieli cu medicamente → 234.34 lei
  4. Cheltuieli cu materiale sanitare → 0 lei
  5. Analize de laborator → 45.86 lei
  6. Alte investigații → 32 lei

Total: 3782.192 lei pentru 5 zile de spitalizare.

Ca să vedeți și voi pe ce se duc taxele din salar, trebuie să știți căci cazarea la un spital e cea mai scumpă, mai scumpă decât lăturile care costă 10 lei/zi. Pentru medicamente nu am ce să comentez, sunt scumpe ai nevoie de ele ca să se facă cel mic bine, iar 235 lei nu mi se pare o sumă mare, mai ales că te duci la farmacie și pentru un sirop și niște pastile dai 100 lei.

La punctul 4 se pare că nu s-a cheltuit nimic pe săpun, șervețele, hârtie igienică sau dezinfectant, astea poate vin la pachet cu microbii.

Am o întrebare: la alte investigații intră țigările, șpaga la asistente și curentul din salon?

Postarea o găsiți aici împreună cu comentariile celor care au trecut recent printr-o astfel de experiență.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu