Dacă ești bloger și ai un site, probabil că ai instalat wordpress. Această platformă este disponibilă gratuit pentru toată lumea, nu neaparat doar blogerilor. Cu tema corespunzătoare poate fi un site excelent, dacă se customizează după preferințe.

E foarte ușor de folosit, se pot creea chiar propriile teme (eu încă nu m-am încumetat deși am încercat de vreo 2 ori) sau poți crea plugin-uri ca să îți facă munca mai ușoară. Trebuie doar să ai niște cunoștiințe de wordpress (se pot prinde repede pe site au un codex) și un pic de php. Nu e greu deloc 🙂

Eu sunt fan update la wordpress, tocmai pentru că foarte multe exploit-uri se repară și nu cazi pradă spamului sau hackerilor. Este important să aveți o parolă sigură, o protecție suplimentară este binevenită întotdeauna, însă abia aștept corelarea aplicației de iOS cu site-ul oferind un cod de autentificare de fiecare dată așa cum face Steam.

update la wordpress

În varianta exemplificată în articolul de protecție asupra site-ului, parolele sunt convertite în base64. E un pic de lucru dacă sunt mai mulți utilizatori, editori sau contributori, în rest piece of cake.

Platforma este foarte vulnerabilă, astfel de curând wordpress 4.7.1 și versiunile anterioare puteau fi sparte folosind un REST API. Nu cădea pradă, fă update înainte să îți pară rău!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu