• De ce ma obligi sa merg pe carosabil in zonele unde nu exista pista de biciclete?
 • De ce sa ma obligi sa fiu tinta betivilor, a soferilor neatenti sau a altor bizoni?
 • De ce am provoca mai multe accidente decat sunt?
 • De ce ai interzice circulatia lor pe trotoare?
 • De ce sa poti merge doar pe strazi cu limita maxima de 50km/h?

Trotineta electrica Xiaomi M365

Nu stiu ce minte luminata a putut gandi ca mersul cu trotineta electrica pe carosabil este o idee buna. Dupa aproape 1 an de zile de cand utilizez trotineta Xiaomi M365 de foarte putine ori a trebuit sa cobor pe carosabil o portiune de drum pentru a ma putea deplasa catre birou sau acasa.

In Timisoara nu se curata strazile, iar daca o fac, toata mizeria, cioburile, cuiele, piulitele, resturile de vegetatie, namol intarit si nu numai, raman pe margine catre borduri iar tu ca trotinist daca mergi pe acolo risti sa faci pana, sa aluneci sau chiar sa te accidentezi.

Si nu e misto sa cazi cu trotineta sa dai cu capul de bordura la 15-20km/h!

Nici un oras din Romania nu se poate lauda cu piste de biciclete pe toate strazile astfel incat sa putem da o astfel de lege tampita. Din start ei interzic circulatia trotinetelor pe trotuar sau pe drumuri cu viteza maxim admisa mai mare de 50km/h. 

De exemplu eu vin din Ghiroda iar pe Calea Lugojului viteza maxima este de 70km/h motiv pentru care nu exista trotuar, nu exista pista de bicicleta si nu e drum cu limita de 50km/h deci nu mai am voie sa circul!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • @marius nu 😀 o sa ma duc cu ea pe trotuar.

 • Pai si daca n-ai trotuar?! 😀

 • Ma duc pe strada cu limita de 70km/h iar daca ma opreste Garcea ii spun sa mearga el in locul meu la birou sau sa imi faca el pista de biciclete.

 • Prin lume e deja bai tot mai mare cu trotinetele astea, norocul ca pe la noi inca nu s’au inmultit asa de tare ca pe la altii, pentru ca, cultul romanului este si ramane masina.

  Referitor strict la lege, n’ai ce sa le ceri, au incercat sa faca una, ca sa fie si cam aia e tot, ii doare la bascheti de efectele sau aplicabilitatea ei, cum si de multe alte legi in rest.

 • @ice4you dau legile doar să fie date, nu contează că sunt făcute de femeia de serviciu care nu are nici o pregătire în acest sens. Vedem dacă va fi publicată în MO 🙂

 • Exact aia spun si eu, trist este ca multi habar nu au cate sute de mii de euro sunt risipite pentru fiecare lege de asta cretina ce ulterior va trebui rectificata/modificata/retrimisa in comisii pentru a se risipi alte sute de mii de euro ca sa fie sa devina cat de cat aplicabila, fie aruncata la gunoi odata cu sutele alea de mii de euro pe care le tot platim la penibili astia ca sa se prefaca ca isi justifica leafa grasa si pensia speciala dupa patru ani de nefacut nimic. Asta’i realitatea pe care din pacate o ignoram.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu