Zilele trecute, primarul Timișoarei Dominic Fritz a prezentat pe Facebook noul sistem de transport în comun cu informații în timp real pentru călători utilizând aplicația Tranzy.app în colaborare cu STPT Timișoara.

Transport în comun la Timișoara cu informații în timp real prin Tranzy

Din ce văd eu, aplicația este creată de Tranzy AI SRL, o companie dezvoltatoare de soluții software din Iași, iar cu ajutorul celor de la STPT Timișoara precum și a noilor dispozitive GPS instalate pe transportul în comun prin tramvaie, firobuze, metropolitane și autobuze, utilizatorii vor putea vedea în timp real diverse rute disponibile în locația lor.

Tranzy.app este disponibilă gratuit în App Store, Play Store și include următoarele localități: Cluj-Napoca, Iași, Chișinău, Botoșani și recent adăugată Timișoara. Desigur, funcționează aproape perfect și în zonele limitrofe ale Timișoarei și anume Ghiroda, Giroc, Șag, Giarmata și Dumbrăvița.

Tranzy.app cu date in timp real in Ghiroda
Afișare date în timp real pentru Autobuzul E4b care merge către Aeroportul Traian Vuia din Timișoara către Ghiroda.

În interioriul aplicației putem căuta diverse mijloace în comun pentru toate liniile disponibile sau putem căuta o anumită destinație pentru a afla numărul mijlocului de transport care circulă acolo. Partea cea mai faină din punctul meu de vedere este opțiunea în timp real unde poți vedea rutele sau stațiile apropiate locației tale.

Dacă apeși pe un mijloc de transport, îți apare harta cu locația mijlocului de transport în timp real. Tot aici este afișat și un timp estimativ pentru stația DN6 din poză, iar asta înseamnă că în 6 minute ajunge în stație.

Am instalat-o ieri și m-am jucat cu ea, îmi place cum arată dar îi lipsește ceva. Am trimis deja feedback în aplicație și mă rog ca pe viitor să implementeze un sistem de genul aplicației 24Pay pentru a putea plăti biletul direct cu telefonul mobil în aplicație.

Cum vi se pare aplicația? Ați instalat-o?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu