Pe data de 1 august m-am încumetat să merg la mare în concediu. Neavând altă soluție (defapt există, dar nu are rost să înconjori sute de km) mi-am luat inima în dinți și am intrat în traficul din București așa cum se cuvine. Centura de sud era moartă cu 1 km înainte se stăteam la coadă, am ajuns și pe la 9, lunea, deci nebunie.

Așa că am luat-o direct înainte prin Militari, centru și apoi către A2.

Traficul din București

Noroc că David dormea. Am folosit Waze, tot timpul de când am plecat de acasă, până la mare și înapoi. În momentul de față este cea mai bună aplicație de GPS. M-a rutat de 2 ori pe o stradă paralelă însă era foarte aglomerat și am ales să merg tot înainte scăpând astfel de coadă. După 2 ore am ieșit din București, rapid zic eu, mai ales că centura era roșie 🙂

După 2 zile m-am întors în București seara, pentru meciul Stelei cu Praga. Când am venit a fost bine, când am plecat a fost jale. Deși bulevardele erau cu 4-5 benzi, tot existau „băieți” care veneau pe liniile de tramvai sau de pe benzile cu obligatoriu la dreapta.

Mă așteptam să fie mai agresivi și mai proști, dar s-au dovedit ok, mai ales că semnalizau. Pe bune? Bucureștean să semnalizeze? E un lucru bun, e spre bine, dar mai avem de lucrat.

Știu că e nebunie, sunt multe mașini, locuri puține, stresați în trafic, dar hey, suntem oameni, be happy.

Duminică, adică ieri când am revenit, am trecut Bucureștiul invers, chiar pe la ora 11. Am făcut doar 1 oră și am intrat pe autostradă către Pitești. Liber, curat, doar un tâmpit de la Pelicanul s-a urcat pe mine, deși erau 4 benzi, eu pe 3 el pe 4, din stânga a făcut dreapta …

foto: auto-build.ro
foto: auto-build.ro

per ansamblu

sunt plăcut surprins să văd că încă mai au manetă la mașină, chiar dacă sunt țărani.

 


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu