Telekom și-a anunțat abonamentul de 5 euro fără perioadă contractuală pentru cei care se încumetă să treacă la ei și să le devină client și sparge gheața, așa cum Digi Mobil a făcut-o cu prețurile mici de acum 10 ani. Mă bucur pentru ei, mai ales că au ales să se alieze cu Orange pentru 4G în schimbul fibrei de internet.

fără perioadă contractuală
Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

De ce nu avem nevoie de perioadă contractuală?

Simplu, pentru că trebuie să avem libertatea să migrăm fără să fim constrânși de anumite clauze abuzive. Desigur, un client mulțumit nu va migra în fiecare lună către un alt operator, tocmai pentru că fiecare dintre noi caută stabilitate, calitate și servicii.

Avem nevoie de eSIM astfel, totul să se întâmple pe baza unui cip fără cartele personalizate, fără bloatware (pe Android) fără prostii. Cu Identification Number te duci la orice operator te înregistrează în baza lor de date și alegi ce abonament, opțiuni dorești. Nu ai semnal, nu poți folosi telefonul, te muți la alt operator, desigur făcând o sesizare în prealabil pentru remedierea problemei.

Majoritatea dintre noi folosesc telefonul cam în aceleași zone, de aceea trebuie testată zona, iar cel care îți oferă cea mai bună soluție ar trebui să fie operatorul tău. De luat în calcul și costurile ulterioare, mai ales că la ce abonamente sunt acum pe piață cu nelimitat și costuri de 3-15 euro, nu mai văd utilitatea unei cartele prepay.

Apple a lansat un Apple Watch cu LTE care folosește eSIM, însă operatorii noștri nu vor să integreze această opțiune pentru că asta înseamnă schimbarea softului ceea ce ar duce la niște costuri destul de mari.

Singura restricție pe care aș implementa-o aici, ca să nu existe dude de facturare & shit, dacă pleci în mijlocul lunii, plătești o lună întreagă de abonament.  Done!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Perfect de acord! Exceptând cazul abonamentelor făcute pentru achiziția unui telefon, nu vad de ce ar trebui sa fiu obligat să am perioada minima.
    Ok… Ar mai fi și aici o excepție: cazul in care ai negociat cu operatorul un abonament cu mai multe resurse sau un preț mai mic decât oferta standard, dar în rest…

  • Neee @catalin-tanase la varianta cu telefon as face separat cu sistem de rate, independent de abonament. Ai plecat, perfect, platesti incontinuare. Sunt convins ca fiecare isi poate lua un telefon decent, nu unul bagat pe gat de x sau y pentru target.

    Oferta personalizata e o alta discutie si da, depinde fiecare cat stie sa negocieze.

    Eu de exemplu am avut Cosmote, apoi am trecut pe Orange, apoi Telekom si acum Digi. Toti au parti bune si parti rele, dar trebuie sa le pui in balanta pe toate. Pentru mine Digi de 4-5 ani este cea mai buna solutie mobila.

  • […] Taxa abuzivă de reziliere a contractului Telekom trebuie modificată. Se aplică și la restul operatorilor, în sfârșit. Poate ajungem la asta. […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Prețuri mici la produse de top - Flanco