Am cumpărat ieri 3 teste antigen asemănătoare cu cele ce vor fi utilizate pentru copii la școală ca să fie testați săptămânal și mi-a dat cu virgulă.

Test covid antigen rapid

Așa cum au fost ele prezentate de Rafila și obositul ministru al educației, se ia o probă de salivă cu pipeta din punguța din interior după ce a scuipat copilul (de 3 ori, da), se pune substanța în recipient apoi se adaugă 3 picături de salivă și se agită flaconul. Teoretic stăm bine …

Ulterior se pun 3 picături pe tester în locul indicat și se așteaptă 15-20 minute pentru un rezultat. 

În kit-ul cumpărat de mine există atât bețișor care poate fi folosit pentru a preleva o mostră din nas sau gât cât și punguță pentru scuipat. Nu asta e problema, ci faptul că o testare durează 5 minute / per copil, iar rezultatul vreo 20 minute.

La o școală de 300 de copii să zicem, înseamnă 300 x 3 minute (aprox) = 900 minute = 15 ore. De câte persoane ai nevoie ca să poți testa atât lunea cât și joia 300 de copii dacă unei singure persoane îi ia 15 ore ca să îi testeze pe fiecare?

Pe lângă asta, nu poți ține copilul acolo lângă tine, trebuie să îl lași la oră, să scrii numele copilului pe fiecare test și să le pui pe o masă unde aștepți să se facă 1 linie sau 2. Dacă nu se face înseamnă că testul este invalid și trebuie repetat.

Te doare mintea când vezi că totul este despre bani. Ah, iată ce teste obosite se folosesc în școli. Dinalea ieftinache învelite într-o folie ca să fie bine.

Test covid copii scoala
Photo: Daniel / Twitter

Tipic românesc, lasă că merge și așa se descurcă fraierii!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu