În noiembrie mi-am cumpărat un televizor LED Philips 43PFT4112/12 cu o diagonală de 108cm, mai exact de 43 inch. Nu este Smart TV, este doar un LED simplu pentru a fi pornit zilnic și de funcționat încontinuu. Televizorul Philips 43PFT4112/12 este fabricat chiar anul trecut, fiind un model foarte nou.

Împachetare

Acesta vine în cutia producătorului Philips, marcată cu lungimea diagonalei. Acest televizor face parte din seria 4100, lansată anul trecut. Acesta este bine ambalat cu scârțâietoare, care îl protejează pe margini, iar frontal acolo unde este ecranul, are o altă scârțâietoare pentru protecție. Cum îl desfaci, găsești telecomanda și bateriile, holșuruburile pentru picioarele care susțin televizorul, picioarele, cablul de alimentare și cărțile.

Meniu și utilizare

La prima pornire, trebuie să parcurgi meniul de setup pentru a putea utiliza televizorul. Se selectează țara, vă apare apoi furnizorul de cablu, iar apoi trebuie să selectați Analog/Digital. După finalizarea procesului vă puteți bucura de el, asta în cazul în care nu aveți un copil și vă pune să căutați Disney Jr.

Din păcate meniul este unul greoi, trebuie să parcurgi multe sub-meniuri ca să schimbi diverse opțiuni, audio, video sau altele ce țin de limbă, subtitrare, etc. Telecomanda vine la pachet cu 2 baterii R3, funcționale, și răspunde destul de ușor la comenzi. Nasol, e faptul că butoanele pentru canale sunt mici, plasate în josul telecomenzii fiind foarte aiurea când trebuie să schimbi canalul sau să apeși cifrele.

Singurele butoane pe care le folosești sunt cele de jos, programe și volum +/- și cifrele. Nu înțeleg de ce cele de sus nu au fost mutate jos și invers?

Design și performanțe

Chiar dacă este lansat în 2017, nu pot spune că are un design wow, dar nici slab. Este destuld e gros până la jumătate, adică de jos în sus, iar apoi se subțiază, iar dacă te uiți din lateral vezi doar marginea „subțire”. Este greu, deci trebuie să îl manevrați cu grijă.

Nu este Smart TV, poate fi folosit ca și monitor, are intrare HDMI, audio/video RCA, Digital Audio Out și mufă jack pentru căști sau boxe. Sistemul audio scoate 16W, un sunet puternic și ok pentru o încăpere de 30m pătrați. Pentru doritori există și opțiuni de Surround, Smart Sound, Control Bass sau reglare automată a volumului.

Ecranul este plat, diagonală de 108 cm, margini subțiri și negru. Suportă rezoluție Full HD 1920 x 1080, aspect 16:9,  260cd/m2. Tunerul suportă atât analogic cât și digital plus varianta de CI+ pentru Smart Cam.

Player multimedia încorporat, 2x HDMI și un loc pentru USB. Puterea consumată este de 48W.

De când pornești televizorul îți tot amintește să faci update. Văd că cei de la Philips au o problemă cu acest update, pentru că peste tot doar de update vorbesc. Au chiar și o carte unde îți arată cum să faci.

Televizorul are și garanție de 24 de luni, care este atașată de cutia televizorului pe lateral. Ciudat!

Concluzii

Chiar dacă meniul televizorului LED Philips 43PFT4112/12 este întortocheat și greu de utilizat, chiar dacă telecomanda este cea mai ergonomică, acest televizor vă poate ajuta să umpleți golul din sufragerie sau într-o bucătărie de vară, iar investiția într-un astfel de model chiar se merită. Televizorul este la reducere acum!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu