Toți au sărit în sus când au auzit că eMAG va introduce o taxă de livrare la produsele cumpărate pentru o valoare sub 1500 lei. Până în acest moment taxa de livrare era sub 100 lei, iar la comercianții din marketplace nu se aplica pentru că toți aveau by default această taxă.

Acum ceva timp, o parte din clienții eMAG au avut “plăcerea” de a plăti ramburs + taxă de procesare de câțiva lei. Vai, zici că le-ai pus sare pe rană, au sărit toți în sus. Cum? La ramburs trebuie să plătesc 5 lei? Pe ce? Ce are dacă trimit marfa la punct eMAG și nu o ridic că nu mai am chef?

eMAG a dus o campanie prin care încerca vroia să îi facă pe cei care cumpără din magazinul lor online să o facă cu cardul și nu prin ramburs. Ba chiar au introdus și acele cociomelii EasyBox de unde îți poți ridica singur coletul însă se pare că mitul “plătesc ramburs că îmi ajunge mai repede comanda” este încă prezent.

Niciodată nu m-am chinuit să stau cu banii în buzunar să îl aștept pe curier. Am plătit online cu cardul.

Zilele trecute citeam pe un grup de facebook, cum un tip vroia să își cumpere un cablu cu 19 lei de pe eMAG, a ales un magazin pentru ridicare și era mega supărat că trebuie să plătească 5 lei pentru taxă de procesare/livrare. 5 fucking lei! Nu înțeleg de ce nu a ales să plătească prin curier și să dea 25 lei + 19 lei cablul.

Profită acum de reducerile momentului la eMAG

Nu ne mai facem bine. Costurile alea de dute/vino oare de cine sunt suportate? Nu e ok să dai 5 lei în loc de 25 lei? Atunci du-te într-un magazin și cumpără-l tu cu mânuța ta, pleacă cu mașina bagă motorină, găsește loc de parcare, plimbă-te prin magazin după cablu, stai la coadă la casă să îl achiți și mergi fericit acasă! Ai economisit 5 lei, dar ți-ai pierdut 2 ore din viață + bani de motorină dar ești fericit și te poți întoarce acasă să deschizi facebook-ul și să scrii cât de câcați sunt cei de la eMAG că te-au taxat cu 5 lei.

La IKEA de exemplu, pentru biroul SKARSTA am plătit 200 lei transport + livrare la o anumită oră + manipulare până în casă. Dacă eram șmecher alegeam doar transport și ridicare din punctul IKEA de la Euro, mă duceam cu mașina, mă chinuiam să îl bag în mașină să îl aduc acasă și să îl urc pe scări. Am ajuns la concluzia că timpul meu e mai important decât acea taxă de 5 lei sau 25 lei sau 200 lei.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu