Începând cu 5 octombrie anul acesta, tastatura SwitftKey a celor de la Microsoft va fi retrasă din App Store și nu va mai fi diponibilă pentru instalare pe iPhone indiferent de versiunea iOS. Utilizatorii care o activă o pot folosi însă nu vor mai primi nici un update.

Tastatura SwiftKey nu va mai fi disponibilă pe iPhone. Microsoft va retrage aplicația din App Store din 5 octombrie 2022

În momentul în care aplicația va fi dezinstalată sau se vor migra datele pe un nou iPhone aceasta nu va mai fi disponibilă.

Microsoft a cumpărat aplicația SwiftKey în 2016, iar de atunci a fost una dintre cele mai folosite tastaturi third-party din App Store. După trecerea la iOS 16 mulți utilizatori s-au plâns că nu mai funcționează corect, așteptând astfel o actualizare a aplicației care să rezolve problemele semnalate. Din păcate acel update nu va mai veni, Microsoft anunțând retragerea aplicației din App Store. SwiftKey va rămâne activă pe platforma Android unde utilizatorii se vor putea bucura încontinuare de predicție și gesturile cu care s-au învățat.

As of October 5, support for SwiftKey iOS will end and it will be delisted from the Apple App Store. Microsoft will continue support for SwiftKey Android as well as the underlying technology that powers the Windows touch keyboard. For those customers who have SwiftKey installed on iOS, it will continue to work until it is manually uninstalled or a user gets a new device.

 

Please visit Support.SwiftKey.com for more information.

Până în acest moment nu se cunosc mai multe detalii, care ar fi motivul real al retragerii sau de la ce a pornit această decizie radicală, cert este că există unele zvonuri care spun că politica restrictivă impusă de Apple precum și lipsa accesului la diverse funcții din iOS ar sta la baza acestei decizii.

Cei care vor o alternativă pot încerca Gboard de la Google:

[itunes url=”https://apps.apple.com/us/app/gboard-the-google-keyboard/id1091700242″/]

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu