Apple a lansat ieri un nou MacBook Air 2018 gândit împreună cu noul chip T2 pentru o securitate avansată și o protecție suplimentară pentru utilizatori.

MacBook Air 2018 cu chip T2
foto: thehackernews.com

Pentru că sunt mai multe cazuri unde boxele inteligente, browserele, televizoarele sau chiar Facebook te spionează și se folosesc de cameră și de microfonul încorporat, Apple a decis ca prin noul chip T2 să oprească fizic microfonul atunci când ecranul este închis pentru a evita eventuale interceptări.

Desigur, Hey Siri nu v-a funcționa atunci când ecranul este închis.

Variantele MacBook Pro 2018 deja conțin noul chip însă nimeni nu a știut până ieri că acesta blochează complet, defapt închide microfonul atunci când ecranul este închis.

„This disconnect is implemented in hardware alone, and therefore prevents any software, even with root or kernel privileges in macOS, and even the software on the T2 chip, from engaging the microphone when the lid is closed,” Apple explained in the guide [PDF].

Momentan camera nu trebuie oprită, pentru că în momentul în care închizi ecranul aceasta nu mai poate fi utilizată pentru că nu se vede nimic în ea.

Pe lângă oprirea microfonului chipul T2 oferă și alte opțiuni de securitate precum securitatea datelor provenite din amprentă și Touch ID, key de autentificare prezente pe MacBook acesta rulând ca un coprocesor chiar și pentru opțiunile de la bootare.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu