Din păcate dorința de „a face cât mai mulți bani”, majoritatea site-urilor de tehnologie precum și alte nișe afișează excesiv reclame de îți este scârbă să mai intrii a doua oară pe acel site. Mai trist este când arată cu degetul spre alții că își bagă reclame. Nu-i așa Facebook, Instagram?

Reclame pe mobilissimo

În header, în sidebar, în text, la sfârșitul textului, overlay, footer, pop-up, dinalea cu skip ca să vezi conținutul sau prostii cu „abonează-te la newsletter” sau alte mizerii care tot îți apar pe ecran și nu te lasă în pace. Dacă cineva vrea să se aboneze la newsletter, nu-l mai agasa că îl enervezi, fă o pagină dedicată și atât.

E grele, așa-i? Bine că s-a inventat Adblock și îi felicit pe toți cei care aleg să afișeze reclame non-intruzive, fără să te deranjeze pe tine ca utilizator. Pentru aceia dezactivez blocarea reclamelor!

Reclame mobilissimo - unresponsive page

E ceva normal să mai crape din când în când, la fel cum sunt cele de la 9to5mac care după 3 zile de stat cu tab-ul deschis în weekend am ajuns la 3919 reclame blocate doar la un articol. Și ne mai mirăm de ce ni se consumă bateria la telefon sau la laptop. Păi acesta este motivul principal, niște reclame tâmpite care se actualizează continuu!

9to5mac ads over weekend


Aici arată un pic mai decent, cel puțin vezi să citești titlul și articolul fără să te rupă reclamele:

gadget.ro reclame


Unul dintre cei la care nu folosesc Adblock este nwradu care a ales o afișare a reclamelor de bun gust, în header frumos, unul în sidebar și unul la sfârșitul articolului.

nwradu.ro reclame


Aici să nu îl uităm și pe mariuscucu.ro care are un site impiedicat de reclame. El are setate reclamele pe mod auto, așa că te rupe Google cum vrea el. Ciudat, că acum nu văd nici o reclamă pe site, să le fi oprit?

Că tot își dorea Cucu să meargă și el într-o excursie și să facă rafting, iată că dorința i s-a îndeplinit #SoduscuSamsung

mariuscucu.ro reclame


La @piticu nu mai zic, el e pă bogăție. 3 propoziții, 6 reclame.

dcristi.ro reclame3


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Eu am reclamele pe auto doar la anumit tip de continut. De exemplu, la continutul de travel unde nu exista niciun fel de monetizare si la care, pentru anumite articole, muncesc si o saptamana sa il fac OK. La recenzii la fel, prefer sa pocnesc un comision din afiliere. De asta nu mi-am batut capul sa setez unde se plaseaza reclama, las pe Google sa-si faca treaba.

  In plus, pentru cititorii fideli nu exista reclame, adica cei care citesc cele mai recente 7 articole de pe blog. Cei care vin din Google rar sunt recurenti si incaseaza reclame.

  Subliniez si pentru altii, e un job ca oricare altul, iar noi traim din afisat de reclame. Nu ai, nu platesti facturi la final de luna si te muti in alt domeniu de activitate.

  • Nu mă înțelege greșit, nu am zis nimic de afiliere și linkuri, vorbeam pur și simplu de reclamele din google sau alte overlay-uri care nu te lasă să citești un articol cap coadă. Nu zice nimeni că nu e un job sau că nu ai nevoie de venituri, dar afișează-le într-un mod în care să nu deranjeze și oamenii să nu fie nevoiți să folosească Adblock ca să le blocheze. În acest mod, tu ai expunere, reclamele se văd, unii mai dau click și toată lumea e fericită. Dacă nu, Adblock și aia e, nu vezi nimic, nu dai click pe nimic.

   Părerea mea este că toate lucrurile ar trebui să fie simple, ușor de citit și de navigat, iar câștigul să fie de ambele părți.

  • Da, da, e logic ce zici, dar acolo unde consider ca e nevoie de reclame il las pe google sa se ocupe cat si cum vrea. Aia cu overlay parca e dezactivata din cont. Dar de afisat o face cum are el chef.

 • Ia vezi si la mine, fara adblock! 🙂

 • Nu am avut deloc si nici nu o sa am prea curand … sau mai degraba deloc! 🙂

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu