Sunt sigur că îi știți pe cei care încalcă regulile de circulație frecvent și nu pățesc nimic, nu? Amenzile trimise și date de Poliția Română rămân la stadiul de Epoca de Piatră!

My Story

Sunt adeptul ca atunci când greșești să plătești, să îți recunoști greșeala iar altă dată să nu o mai faci. Îmi pare rău de cei care comit zilnic nereguli în trafic și nu sunt amendați.

În 12 ani de când am carnetul de șofer, nu am primit nici o amendă de viteză, nu am fost oprit pentru abateri de la codul rutier și nu am plătit nici un ban către stat, în afară de pățania din 2017 și amenda din septembrie 2018.

Amenzi

La sfârșitul lui septembrie am plecat din Timișoara către Silivașul de Câmpie la Mănăstirea Prislop. Înainte de Hațeg pe ruta Timișoara – Caransebeș – Hațeg având o viteză de 145km/h (conform datelor scrise de polițist în procesul verbal primit) am fost prins din mers de către un MCV care circula în sens invers acesta mergând mai departe fără să mă oprească.

Toate drumurile care duc către Petroșani, Drobeta Turnu Severin sau Orăștie sunt drumuri europene unde limita este de 100km/h, însă nu și cel de la Caransebeș – Hațeg care este doar drum județean iar limita este de 90km/h. (mă gândeam că poate scap doar cu amenda, nu și cu permisul suspendat)

La sfârșitul lunii octombrie primesc prin poștă un aviz, îl ridic de la poștă și văd că este de la Poliția Hațeg. Fiind o citație în care trebuie să comunic datele conducătorului auto care a fost la volan cu 30 de zile înainte, m-am conformat, am completat și am trimis fax. Asta e, am călcat pedala mi-am luat-o.

La sfârșitul lunii ianuarie primesc un aviz cu o recomandată tot de la Poliția Hațeg, o ridic și surpriză. Mi-a fost întocmit proces verbal pentru că NU AM COMUNICAT DATELE la solicitarea din octombrie!

9 puncte x 145 lei = 1305 lei.

Amenda maximă în acest caz, pentru necomunicarea datelor este până la 20 de puncte, adică 20×145 = 2900 lei, doar pentru că vor și pot! Crezi că ești amendat pe nedrept, acționează-i în judecată, dar să ai și dovezi care să te ajute, dacă nu o să plătești amenda întreagă.

Pentru că faxul lor nenorocit nu a funcționat în acea zi la ora 09:43, iar acel fax trimis de mine “s-a pierdut în morții lui” și nu a ajuns la destinație, mi s-a întocmit proces verbal de contravenție. Pe lângă, am primit și o amendă de exact aceeași valoare 1305 lei, pentru viteză depășită pe zona de drum județean. Amenda, foaia numărul 2 mi-a ajuns abia pe 22 februarie 2019, după 5 luni de la comiterea faptei!!!!!!!

Așa funcționează sistemul ăsta de câcat care ne fute viața de 30 de ani încoace!

După ce am primit notificarea în ianuarie am sunat la Poliția Hațeg și am reușit să vorbesc cu cel care “m-a prins pe aparatul radar” unde am trimis și un email cu toate datele trimise și atunci pe fax. Culmea, acest email a ajuns la destinație, iar acel fax nu.

Suntem obligați să trimitem fax sau SCRISOARE, în 2019.

DE REȚINUT!

Dragilor, dacă ați primit orice fel de amendă și trebuie să comunicați cu Poliția oricărui oraș/comună/municipiu folosiți POȘTA ROMÂNĂ, pentru că atunci când trimiteți o recomandată aceasta trebuie să ajungă la destinatar iar cineva trebuie să semneze pentru ea, iar voi aveți o DOVADĂ că ați trimis și îi puteți acționa în judecată ca să vă anulați procesul verbal dacă este întocmit aiurea.

Eu nu am scos raportul pentru acel fax și m-am ars, asta e, învățăm din greșeli.

Partea nasoală la toată chestia asta este că voi rămâne fără permis 90 de zile după ce voi primi notificarea de la direcția de permise din Timișoara. Am înțeles că după 30 de zile poți da un test unde trebuie să știi 13 întrebări din 15 și primești carnetul înapoi dacă nu stai 90 de zile+30zile bonus conform art. 106 alieneatul (2) din OUG 195/2002


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu