De vreo 2 luni încoace, de când toate produsele chinezești au invadat piața din România, de când Samsung și Huawei vând milioane de terminale cu alte sisteme de operare, cu multe buguri și nesigure, toți vor dintr-o dată noul update la Oreo.

Vorbim despre Android, unde update-uri vin odată la 2 ani și atunci cu porția, văd în fiecare zi articole de la diverse publicații, că telefonul X a primit Oreo. Mâine, văd telefonul y a primit oreo, apoi telefonul z, apoi wow și y a primit Oreo.

Fraților, acest sistem al vostru nu vine la pachet pentru toate telefoanele voastre low-medium-high quality? Nasol să vezi că în 2 ani de zile voi tot o să faceți update la Oreo, că na, aveți update de astăzi.

Photo by Pathum Danthanarayana on Unsplash

Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • „Vorbim despre Android, unde update-uri vin odată la 2 ani și atunci cu porția”

  La Android update-urile vin lunar, de multi ani. Că unii producători nu le dau mai departe, asta e altceva! Și da, e foarte bine că există știrile astea, că poate așa se vor face remarcați producătorii care fac și suport, nu doar vând terminale

  • @catalin-tanase de unde vin în fiecare lună? pe ce dispozitive? 😀 Deasta fac toți mișto de update-uri că vin lunar 😛
   La voi fiecare producător trebuie să stea să aprobe update-urile pentru fiecare terminal în parte, și cum pe piață sunt milioane de modele, e nasol.

  • Voi aveți foarte multe terminale slab calitative care nu pot face update-uri, sunt un fel de one-shot, le folosești și le arunci. Anul trecut în vară iOS 10 vs Android 7 rata de instalare

 • Pai exact asta am spus si eu, ca problema e la unii producatori, nu la Android/Google.

  Acu’, daca tot comparam iPhone cu alte terminale Android, hai sa o facem corect, uitandu-ne la cele din aceasi gama de pret, ca un iPhone costa cat 5 terminale d’alea slab calitative, de unica folosinta cum spui tu 🙂

  In gama de pret a iPhone gasesti destul de multe terminale cu suport ok si calitate foarte buna.

  Dar hai sa vedem si varful de gama: Iphone X. Un terminal excelent si aproape inovator (daca nu ar fi fost Xiaomi cu al lor Mi Mix acum doi ani). Pretul porneste de pe la 5000 de lei. La banii aia poti lua Pixel 2 XL, la care vei avea atat suport mai bun cat si o camera foto mai buna. Evident, oricare din cele doua terminale enumerate sunt excelente, nu dai gres cu nici unul…dar hai sa nu mai aducem in discutie telefoane de 500 de lei ca argument impotriva Androidului, ca nu te obliga nimeni sa le cumperi.

  Concluzia: cand ai bani de un telefon scump ai ce alege din ambele tabere, inclusiv cu suport software bun!

 • Eu aș merge clar pe Pixel 2XL, camera de pe iPhone X e aproape la fel ca și cea de pe Pixel 2XL, însă aici contează multe altele, nu doar camera. Sistem, aplicații, fluiditate, chestiile alea care lipsesc la Android. Majoritatea vlogerilor americani, au iPhone X și Pixel 2 simplu sau XL, iar la noi văd că nu a prins încă, mai bine a mers iPhone și Note8 și S8.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu