Dacă tot am început seria de ștranduri din Ungaria cu cel de la Szeged, apoi cu cel de la Mako și acum cu cel de la Gyula am să vă scriu mai jos ce mi-a plăcut.

Gyula

Se ajunge destul de rapid prin Chișinău-Criș și Vama Vărșand dacă plecați din Timișoara-Arad. Dacă stați mai în sud e bine să mergeți pe Cenad → Mako și o luați în sus către Gyula, drumurile sunt mai ok, șoferii sunt mai altfel. Drumul Arad – Chișinău-Criș este plin de mașini și de șoferi de duminica.

Imediat după trecerea frontierei la Vărșand intrați în Gyula, urmați tablițele cu centru sau dacă aveți Waze vă duce direct în parcarea din fața ștrandului Aqua Palota (așa îl găsiți și pe Waze).

Strand Aqua Palota

Toată strada Varkert este cu parcare laterală și cu sens unic. În weekend nu se plătește parcarea care apropo costă 1200 forinți/zi sau 200 forinți/oră sau am avut noi noroc pentru că părerile erau împărțite. Câțiva localnici au zis că da se plătește, alții că nu, nu se plătește.

În fața ștrandului găsim o cetate, frumos amenajată cu un lac care desparte cetatea de ștrand. Lângă găsim ca o piață de vechituri cu produse vechi dar și vată pe băț urmate apoi de un castel, luminat suficient.

Locul pare vechi și frumos, adică merită exploatat și pe jos dacă aveți timp.

Cum este în interiorul Aqua Palota?

Ei bine, ai două opțiuni la casă, cu tobogane sau fără, adică cu brățară galbenă sau nu.

Două bilete pentru adulți costă 8800 forinți cu 2 dulapuri/vestiare incluse. Nu sunt mari, dar sunt suficiente cât să îți încapă hainele cu care ești îmbrăcat și geantă mică. Dacă aveți copii sub 6 ani intrarea este gratuită, iar peste 6 ani costă 3400 forinți.

În interior există restaurant cu meniul zilei (scris și în română), ospătarii vorbesc și românește (așa mai scâlcit, dar vorbesc), mâncarea e bună, apa e caldă însă e un frig de mori când ieși din apă.

Dacă alegi apa termală o să îți fie foarte cald, dacă alegi toboganele o să strângi puțin din dinți. Fiind locul destul de mare în interior sunt multe zone unde este frig chiar dacă apa este caldă și ai nevoie de un halat de baie și șlapi.

Există un tobogan verde unde te poți da singur sau unul galben unde te poți da cu un colac singur sau în dublu. Senzația e faină pe cel dublu. #recomand

Dacă aveți copii mici, există două locuri special amenajate + un tobogan pentru cei de 5-10 ani. Sunt 2 tunuri de apă și o corabie de pirat cu tobogan pentru ei iar pe margine sunt sezlonguri pentru care nu trebuie să plătești sunt incluse în bilet.

Nu am poze din interior pentru că telefonul a rămas în vestiar, nu am avut chef să mai car camera SJCAM după mine, poate data viitoare. Dacă aveți întrebări, secțiunea de comentarii e deschisă.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu