Cu stupoare, acum câteva zile când am primit notificare că s-a emis factura de curent de la Enel, m-am șocat să văd ce sume trebuie să plătesc.

Aceste două facturi sunt cele de pe casa scării, pe care eu le plătesc, iar factura vine o dată la două luni. De obicei în cele două luni se consumau cam 80-90kW și plăteam vreo 40 lei. Acum, mi-a venit factura cu 67kW și suma de 62 lei.

Cum se poate ca în august să plătesc pentru 88kW → 41 lei, iar în decembrie pentru 67kW → 62 lei?

Iată și comparația pentru kW consumați acasă, de mine. De la facturi de 50-80 lei am ajuns să plătesc 150 lei:

In octombrie au venit și ne-au schimbat ceasurile vechi, electronice cu altele noi care cică trimit automat contorul ele fiind inteligente. După ce s-au făcut mai multe sesizări că din cauza lor au fost întreruperi de curent am aflat că acestea nu funcționează și nu transmit date până când nu se schimbă la toată lumea.

Pe facebook am văzut diverse discuții legate de „regularizarea” nesimțiților de la enel cu sume astronomice. kW băgați pe gât deși nu s-au consumat, dacă nu plătești îți taie curentul și te mai pune să plătești și taxă de reconectare dar și de deconectare și câte și mai câte.

Da chiar așa de nesimțiti să fiți și să scumpiți kW-ul fără să anunțati clienții? Aruncați un ochi pe facturi, o să fiți surprinsi de sumele pe care trebuie să le plătiți.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu