Statul român vrea să își creeze propriul Waze românesc așa că vor începe să dezvolte o aplicație prin care utilizatorii să poată raporta carosabil deteriorat, marcaje sau semnale lipsă, drumuri cu acces îngreunat din cauza condițiilor meteo, zone de accident nesecurizate, zone cu vizibilitate reduse, vehicule pe contrasens, blocaje sau obstacole, precum și zonele cu lucrări rutiere de scurtă durată.

cestrin aplicatie monitorizare stare drumuri

Voi chiar credeți că o să stea cineva în mizeria voastră de aplicație să vă raporteze problemele? Orice lucru românesc făcut de acest guvern este construit pe genunchi, așa că nu văd nici un viitor pentru o astfel de aplicație.

Administratorul punctului național de acces (…) realizează un sistem național pentru raportarea voluntară, accesibil online tuturor utilizatorilor drumurilor, pentru a facilita colectarea detaliilor privind evenimentele transmise de utilizatorii drumurilor și de vehicule și a oricăror altor informații legate de siguranță care sunt percepute de cel care informează ca fiind un pericol real sau potențial pentru siguranța infrastructurii rutiere.

CNAIR spune că are experiența, cunoștințele și viziunea despre aplicație însă se vor decide în perioada următoare dacă va fi creată de ei sau de o firmă terță în baza unei licitații. Say what?! Exact ce spuneam mai sus, 0 barat.

Sursă: hotnews.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu