Spotify vrea și mai mulți utilizatori față de câți are acum, chiar dacă Apple Music este un competitor serios, care crește lună de lună, iar utilizatorii de Google Music sau Spotify migrează către Apple. În varianta actuală, Spotify este gratuită pentru toată lumea, chiar și în România.

spotify

Am făcut un mic poll pentru voi cei care citiți de obicei articolele mele, iar rezultatele sunt următoarele:

Mulțumesc celor care și-au răpit câteva minute și au citit articolul și au răspuns la vot. Mulți dintre voi merg pe varianta Apple Music pentru că folosesc produse Apple iar prețul de 20 lei pe lună este destul de accesibil. Diferența între cele două servicii de streaming este strict legată de produsele unde aceste servicii pot funcționa.

Spotify se găsește cam peste tot, în mașini, în telefoane, în aplicații, etc. Apple Music se poate folosi doar dacă există un Apple ID pe un iPhone sau folosind CarPlay într-o mașină, dar și alte produse cum ar fi Apple TV, HomePod sau MacBook. Între timp aștept și aplicația pentru Apple Watch.

Pentru a atinge un număr și mai mare de utilizatori, Spotify se va concentra pe varianta de mobil. Asta înseamnă că utilizatorii care nu plătesc și folosesc gratuit aplicația, vor avea acces la playlist, vor putea da skip, next fără limitări cum este în prezent. Desigur, într-un număr limitat, ulterior fiind îndrumat către plata unui abonament lunar, trimestrial sau anual.

La sfârșitul anului 2017, compania aduna 157 milioane de utilizatori, iar dintre aceștia doar 57 milioane plătesc un abonament premium pentru muzică.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Spotify vrea sa-si mareasca baza de utilizatori cu orice pret, deoarece ulterior e mai usor sa converteasca o parte dintre ei catre un plan tarifar platit, decat sa aduca utilizatori din alte “retele” cand nu va mai fi loc de crestere.

    Piata de streaming muzical e pe crestere, astfel ca fiecare platforma isi mareste numarul de utilizatori, doar ca treaba asta nu se va intampla la nesfarsit, moment in care cotele de piata nu vor mai fluctua asa de mult

  • Dupa ce ii prinde cu muzica dorita, cu playlisturi, etc. Odata ce ti-ai favut setarile e mai greu sa schimbi furnizorul ca trebuie sa o iei de la capat cu muzica. De cand cu Sporify, eu o pornesc si ii dau play si atat, nu caut eu piese.

  • […] Sunt curios, dacă această variantă va suporta mai multe boxe conectate între ele și dacă va fi compatibilă și cu alte sisteme sau telefoane ale concurenței, mai ales că vorbim și de o nouă aplicație Spotify. […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu