Decizia ASF de retragere a autorizației pentru polițele RCA a Euroins a fost publicată în monitorul oficial, ceea ce înseamnă că milioane de șoferi trebuie să își încheie o nouă poliță RCA după declararea falimentului și numirea FGA ca administrator temporar.

Șoferii cu polițe la Euroins trebuie să își încheie o nouă poliță în 90 de zile până pe 21 iunie 2023

Încă din ianuarie existau suspiciuni privind eventuale probleme cu cei de la Euroins însă nimic nu s-a schimbat până pe începutul lunii martie când ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiară) a decis retragerea autorizației Euroins. Grupul bulgar de asigurări a spus că va da în judecată ASF pentru că nu există temei care să ducă la retragerea autorizației.

Astăzi, decizia ASF a fost publicată în Monitorul Oficial ceea ce înseamnă că urmează să fie declarat falimentul companiei, ulterior toate polițele RCA vor expira în 90 de zile din acel moment.

ASF a decis să ridice licenţa societăţii Euroins, cel mai mare asigurător RCA de pe piaţă, să ceară în instanţă falimentul companiei şi să numească FGA ca administrator temporar, în vederea conservării activului.

 

La 60 de zile după publicarea deciziei în Monitorul Oficial vor putea începe şi plăţile, la 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment expiră automat toate poliţele Euroins, iar la 90 de zile după declararea definitivă a falimentului expiră perioada în care pot fi depuse cereri de despăgubire.

Ce trebuie să facă șoferii care au asigurare RCA la Euroins?

Păi e simplu, să mai plătească încă o asigurare RCA la o altă companie, ulterior vor face un dosar cu șină pe care îl vor trimite către FGA (Fondul de Garantare al Asiguraților) pentru a își recupera banii pe polița de asigurare încheiată la Euroins conform perioadei rămase.

Să nu vă creați așteptări prea mari, încă sunt dosare de la City Insurance nesoluționate de anul trecut, adică mulți șoferi care încă așteaptă banii de la FGA.

Ce trebuie să conțină dosarul cu șină?

  • Împuternicire / Procură, dacă este cazul;
  • Copie act identitate;
  • Copie poliță de asigurare;
  • Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate
  • Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;

După ce ați completat solicitarea și ați făcut rost de copiile xerox pentru documentele de mai sus trebuie să știți că FGA va înregistra cererile de plată în oridinea numerelor de pe tricou. Răbdare și tutun cum spune o vorbă mai veche din popor. La cum decurg lucrurile în România, probabil 2-3 ani este un termen normal de soluționare.

Recomandarea ar fi să așteptați până când lucrurile se vor liniști și vor apărea informații oficiale despre intrarea Euroins în faliment și abia atunci să luați decizia de a face o altă poliță RCA + recuperarea sumei rămase din actuala poliță. Acest proces poate dura până la 6 luni ca în cazul City Insurance.

Sursă: digi24.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Stai usurel, nu panica lumea ca nu e nicio panica! Momentan sunt in insolventa, insolventa ce va dura luni bune de zile de acum inainte, luni in care multe din asigurarile care sunt acum valabile, atunci nu vor mai fi. In concluzie, calm, nu trebuie facut acum nimic, pana la faliment mai e cale lunga.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu