Dacă aveți un Apple TV și ați făcut update la tvOS 16.2 probabil că nu v-ați dat seama că Siri funcționează și în România. Asistenta Siri nu putea prelua comenzi în engleză dacă regiunea setată era pe România. Nu este disponibilă în română, dar cine știe ce ne aduce 2023.

Se pare că nu suntem departe de o lansare oficială a dispozitivelor Apple TV în România. Acestea nu se aduc pe canale oficiale de iStyle, eMAG sau Altex pentru că serviciul Apple TV+ nu este disponibil în țara noastră. Majoritatea celor care și-au cumpărat aceste produse fie au ales Amazon (vezi articolul dedicat Apple TV 4K 2022), fie au fost aduse din State sau le-au găsit pe diverse magazine online cum ar fi eMAG Marketplace, Quickmobile sau evoMAG.

Această noutate a fost descoperită și postată pe grupul Apple România de Anton Cemîrtan căruia îi mulțumesc. Eu am răspuns că Siri funcționează și în România, dar m-am înșelat pentru că nu o foloseam, iar atunci când am testat-o am uitat că eram logat cu contul de US.

Siri în România

Nu știe prea multe comenzi în engleză, dar este totuși un început. Apple ar putea face bani frumoși cu serviciile lor dacă le-ar aduce și în România, însă nu vor. Mai așteptăm … Până atunci vom putea utiliza Siri pentru a derula înainte, înapoi, a pune pauză sau să dăm play la un film.

Păcat că sunt țări ca Moldova, Bulgaria sau Ucraina care beneficiază de toate serviciile Apple, iar România NU! O listă completă cu serviciile Apple în funcție de țară găsiți aici.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG