Ecosistemul gaming-ului pe mobil evoluează la o rată atât de rapidă încât este posibil ca telefoane lansate anul trecut să nu poată rula jocuri lansate în acest an. Jocurile devin tot mai puternice și varietatea modelelor de telefoane tot mai mare. Numai Samsung a lansat în jur de 100 de modele diferite de telefoane în gama Galaxy, în ultimul deceniu.

Photo by SCREEN POST on Unsplash

Cu atât de multe opțiuni, alegerea unui telefon devine ceva dificil dar, dacă puteți analiza specificațiile acestora totul devine mai ușor. În acest articol surprindem câteva sfaturi de baza pentru alegerea unui telefon de gaming.

Sistemul de operare

Sistemul de operare al dispozitivului este foarte important deoarece acesta vă poate limita accesul la jocuri și modele de telefoane. În cazul iOS, sistemul de operare este disponibil numai pe dispozitive lansate de Apple, pe când tot restul dezvoltatorilor folosesc Android. Dacă decideți să mergeți cu iOS, probabil că ultimul model de iPhone este cel mai bun pentru gaming, ca regulă generală.

De altfel, anumite jocuri sunt dezvoltate numai pentru unele platforme datorită resurselor limitate ale dezvoltatorilor. Chiar dacă majoritatea companiilor produc jocuri “cross-platform” precum cele de cazino, încă mai sunt anumite titluri disponibile numai pentru Android sau iOS.

Aplicațiile de cazino precum Gaminator online sunt de cele mai multe ori disponibile pe majoritatea telefoanelor mobile, indiferent de sistemul de operare. Acest lucru le oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a atinge o piață mai mare, în timp ce le oferă utilizatorilor oportunitatea de a experimenta lumea pariurilor pe mobil.

Deseori aceste sloturi online sunt disponibile chiar și în browsere, utilizatorii de PC sau cei care au Linux pe mobil sau desktop având o șansă de a paria online. Chiar dacă nu toți dezvoltatorii de jocuri oferă la fel de multă accesibilitate precum cei de jocuri de cazino, tot mai mulți urmează acest trend, sistemul de operare fiind tot mai puțin important.

Procesorul

Procesorul reprezintă unul dintre cele mai importante componente ale unui telefon de gaming. Chiar dacă majoritatea telefoanelor lansate acum sunt echipate cu procesoare suficient de puternice pentru a rula jocuri, tot trebuie să luați în calcul câteva caracteristici.

Numărul de nuclee și frecvența acestora vor determina foarte mult capacitatea telefonului de multitasking.

Un telefon cu opt nuclee (Octa-core) și o frecvență de aproximativ 2 GHz este recomandată. Chiar dacă puțin vechi, un Qualcomm Snapdragon 845 este deja suficient de puternic. Snapdragon 855 sau viitoarea varianta, 865, sunt două cele mai puternice procesoare aflate în telefoane mobile.

Memoria RAM și ROM

Majoritatea telefoanelor concepute pentru gaming sunt lansate cu un minim de 8GB RAM în ultima perioadă. Această cantitate va fi suficientă pentru majoritatea jocurilor. Unele jocuri pot rula fără probleme chiar și cu 4GB RAM, modele mai vechi de telefoane fiind astfel capabile să ofere o experiență decentă de gaming încă.

Cât despre memoria ROM, adică cea de stocare, aceasta nu este cea mai importantă. În jur de 64GB poate fi suficient pentru majoritatea utilizatorilor dar chiar și 32GB pot oferi rezultate bune în unele cazuri. Totuși, memoria ROM poate fi întotdeauna mărită prin utilizarea unui card de memorie micro SD.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu