Vă spuneam săptămâna trecută că puteți să vă creați singuri un cod QR cu ajutorul căruia să puteți oferi celor care au nevoie de parola de la Wifi, o pot avea foarte simplu. Odată cu iOS 11 scanezi coduri QR folosind aplicația Camera, iar astăzi s-a aflat un prim bug care poate injecta un cod malicios pe terminal.

Defapt, codul QR spune că vrei să deschizi pagina X iar el te duce la pagina Y. Adică vrei să deschizi iSay.ro și te duce pe pornhub.com, așa să vă gândiți. Recomandarea mea ar fi ca atunci când folosiți camera ca să scanați coduri QR trebuie să știți exact proveniența lor și pentru ce vreți să le folosiți.

Dacă voi nu vă protejați, fiți siguri că alții nu o vor face pentru voi, ba din contră, vor încerca să vă fure datele.

Din păcate acest bug a fost raportat către Apple încă din decembrie, însă până acum nu a fost rezolvat în variantele de iOS lansate. Înainte am folosit Scan QR iar cu ajutorul aplicației puteam scana codurile QR și puteam alege dacă doresc să deschid linkul generat. Acum nu mai ești întrebat ci se deschide automat, motiv pentru care codul malware poate fi instalat în terminal.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu