De când se chinuie săracul să verifice să prindă și el un domeniu și nu reușește. Aseară s-a deschis robinetul, cei care oferă domenii pentru înregistrare au cumpărat aproape toate domeniile disponibile.

domeniu
Photo by Jacob Townsend on Unsplash

Așa a început el să îi porcăie, cum face de obicei, că unii au 10 domenii alții 10.000 și el doar câteva, iar acel domeniu muieZ.ro nu și-l poate înregistra. WOW! Șoc, e liber săracule poți să ți-l înregistrezi.

Bineînțeles după ce îi porcăie pe ăia că au 10.000 de domenii și că își permit să le scoată apoi la vânzare, scrie mic la sfârșit că el „doamne ferește” nu e supărat pe ei, a vrut doar ceva pentru sufletul lui și nu s-a putut, nu e tragedie.

Mă lași, cred că îi fierbe sângele …


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Ionică eu înțeleg că nu-l ai la inimă pe Zorro (nici el pe mine dar aceasta e cu totul altă poveste) însă cu domeniile .ro e o problemă reală pe care eu am sesizat-o pe grupul de marketing afiliat cu o seară înainte de guest-postul de pe blogul lui Zorro.

  Eu personal am urmărit câteva domenii care fie nu au fost niciodată folosite, fie nu au fost prelungite până pe 28 august 2018, și până la ora respectivă nu trecuseră 90 de zile și deja li se schimbaseră statusul. Și dacă în cazul domeniilor neutilizate vreodată pot presupune că cei cu drept de folosință a domeniilor s-au trezit la spartul târgului că vor să-și păstreze acest drept ei bine în cazul unor domenii pe care rulau site-uri s-a întâmplat ceva care sfidează logica și bunul simț|: teoretic cât timp domeniul se află în PendingDelete doar deținătorul dreptului de utilizare poate solicita prelungirea acestui drept însă nu ei au făcut-o pentru că dacă ar fi fost așa domeniile respective ar fi trebuit ca azi să afișeze aceleași site-uri ori nu se mai întâmplă aceasta…

  Eu am făcut un pic de research după ce mi-a deschis cineva ochii și când am realizat că nu mă pot lupta cu mafia domeniilor .ro am renunțat să mai urmăresc vreun domeniu .ro care stă să expire. E nasol însă că domenii faine, ușor de reținut sunt ținute la saltea doar de dragul speranței că eu sau alții ar fi dispuși să plătească mai mult de 12 euro + tva.

  Și mai este ceva… am constatat că unii au vânat domenii nume de localități… se pare că acestea sunt rezervate pentru administrația publică locală (vezi domeniul muiepsd.ro :))

  • @postolachi-dumitru am văzut postarea ta și am citit și comentariile celor de pe market aff chiar și cele de pe reddit. Era clar că pentru el era un subiect bombă și trebuia să bage un articol. Dacă chestia e legală și prin API-uri de la RoTLD au putut cei de la eureg să le ia pe toate + alți registrări, bravo lor, dacă nu, nasol. Dacă vroiau să facă ceva mișto, închideau toate API-urile, iar cine vroia domeniul X care expira, îl putea cumpăra în 3-5 secunde, aici toți sunt plini de softuri și softulețe, au rupt serverele RoTLD care a picat azi noapte. Eu zic să stai liniștit o perioadă și apoi după ce se liniștesc apele, caută și vei obține ce vrei 🙂
   Da, păcat că unii cu intenții bune ca și tine sau alții care vroiau o anumită adresă nu o pot lua că era deja luată în 3 secunde de eureg. Poate cu această ocazie trebuie insistat la RoTLD să facă ceva în privința celor care cumpără bulk pentru revânzare. Cum românii sunt inventivi, totul este posibil.

 • Hai să-l lăsăm pe Zorro deoparte indiferent ce face și să gândim puțin că te știu un om open mind: avem perioadă de 90 de zile pentru Pending Delete și în a 88-a zi și câteva ore se întâmplă ceva ciudat, tehnic vorbind nu se putea întâmpla aceasta nici prin API-ul lui pește prăjit decât dacă cineva din interiorul rotld a lăsat becul aprins și fereastra deschisă.

  • Logic vorbind, nu mă interesează ce se întâmplă nici în ziua 55 și nici în ziua 88, ci mă interesează dacă în ziua 90+1 secundă este liber și pot să îl iau. Ah, că aici s-au făcut niște șmecherii (legale/nelegale) e altă mâncare de pește. Eu de exemplu am primit mail că îmi expiră peste 30 de zile și pot să îl reînoiesc ca să nu îl pierd. Presimt o schimbare de legislație/reguli în următoarele 3 luni de zile din partea RoTLD.
   Sau dacă o luăm pe cealaltă parte, cea românească, cineva din interior a făcut jumi-juma cu cineva de dincolo, au luat tot ce se putea lua, le vând și fac niște bani cinstiți 🙂

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu