Samsung și OPPO vor să facă tranzația către propriile chipuri ca să rivalizeze cu chipurile Apple Silicon produse de Apple de ani de zile. Cei de la TSMC se pare că ar fi favoriții lor pentru producerea acestor chipuri.

Samsung si OPPO vor propriile lor chipuri

OPPO a făcut deja primul pas, lansând primul lor chip de procesare a imaginiilor odată cu lansarea Find X5 și l-au denumit MariSilicon X. Echipa de ingineri lucrează acum la dezvoltarea unui procesor pentru aplicații (AP), urmând un întreg SoC pentru viitoare dispozitive OPPO. Primul chip care să folosească procesorul pentru aplicații produs de TSMC pentru OPPO va fi lansat abia în 2023 și va avea arhitectură pe 6nm, urmând apoi ca întreg SoC să fie lansat abia din 2024 încolo folosind arhitectura pe 4nm.

Între timp anumite zvonuri spun că și Samsung are în vederea crearea unui AP pentru viitoarele lor terminale din seria Galaxy. Roh Tae-moon spune că acesta va fi unicat.

The push toward custom silicon chips is reportedly being driven by GPS issues and poor thermal performance caused by the Exynos 2200 chip in Samsung’s latest Galaxy S22 series of smartphones.

Din păcate nu văd un viitor foarte strălucit pentru Qualcomm și Mediatek în următorii 5 ani.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu