Încă din 2018 cei de la Samsung au înregistrat un patent pentru funcția EKG pentru Galaxy Watch, iar conform zvonurilor în toamna aceasta sau în august am putea să îl vedem live.

Galaxy Watch patent with EKG from Samsung
Photo: patentlyapple.com

În poza de mai sus vedem un Galaxy Watch pătrățos și nu rotunjit ca Apple Watch pe la colțuri. Aplicația va funcționa ținând degetul apăsat în partea cu senzorul (adică pe display în colț dreapta jos) timp de 30 secunde.

The ECG feature of Samsung Health Monitor app is paired with the sensors of its Galaxy Watch Active 2. It will measure and analyze the hearty rhythms of those wearing the watch, searching for irregularities indicating atrial fibrillation (afib).

– Samsung

Samsung momentan nu a încercat să obțină avizele FDA în US și Europa pentru a putea folosi această funcție pe viitoarele ceasuri. Dacă în perioada imediat următoare Samsung va depune toate documentele pentru EKG în US și Europa, este posibil să fie lansat în luna august altfel, poate nici în toamnă nu va fi lansat Galaxy Watch cu EKG.

watchOS 6 lansat în toamna lui 2018 și a venit cu funcția EKG disponibilă pe Apple Watch Seria 4. După câteva luni în care peste 400.000 de doritori au fost supuși unui studiu, celor de la Apple le-a luat cam vreo 5 luni până când au primit aprobarea FDA în US. Imediat după au primit aprobarea și în Europa.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu