Ieri, s-au împlinit 20 de ani de când Steve Jobs a prezentat primul browser dezvoltat de Apple numit Safari pentru Mac în cadrul evenimentului Macworld Expo din San Francisco pe data de 7 ianuarie 2003.

Safari a împlini 20 de ani pe 7 ianuarie

La vremea aceea Steve Jobs spunea că browserul Safari este cel mai rapid browser existent pe Mac. Putea să încarce de 3 ori mai repede paginile web comparativ cu Internet Explorer. Apple avea o înțelegere cu Microsoft în perioada 1998 – 2003 prin care browserul Internet Explorer era utilizat ca aplicație dedicată pentru browsing.

Acesta a fost înlocuit cu Safari începând cu octombrie 2003 când Apple a lansat OS X Jaguar. Prezentat ca variantă beta în 7 ianuarie 2003, noul sistem de operare creat de Apple includea primul engine WebKit pentru viteze de navigare mai mari, inclusiv un toolbar dedicat celor de la Google pentru a căuta mai rapid ceea ce aveai nevoie, manager pentru paginile web salvate, un blocker pentru ferestrele pop-up și un manager de download.

Safari a tot primit actualizări, iar din 2007 a fost lansat pe iPhone urmând ca în 2010 să își facă apariția și pe iPad. Browserul Safari continuă să folosească WebKit pe toate platformele din portofoliul Apple.

Google Chrome a fost lansat în 2008 urmând ca apoi să devină cel mai utilizat și rapid browser, deși Apple spune că Safari este mai rapid decât Chrome atunci când folosim un Mac, iMac sau MacBook cu cip Apple Silicon.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu