Mno, e greu să lucrezi pe un laptop normal sau să vorbești la un telefon normal, trebuie să ai iPhone 13, Galaxy S21 sau Galaxy S22 Ultra, adică vârfurile de gamă nu așa.

Cât ar plăti Crucea Roșie pe necesarul de mai sus dacă ar cumpăra de la eMAG?

Aproape 5.5 miliarde de lei.

Crucea Rosie achizitie iPhone 13 Galaxy S21 Galaxy S22 Ultra si laptopuri HP Dell

Dacă tot ați ajutat Ucraina și ați donat bani, trebuie să știți că o parte din ei se vor duce pe echipamente IT și telefoane scumpe că așa e în tenis. Sunteți surprinși? Nu ar trebui, vă spun eu, doar intrați pe SICAP (fostul SEAP) și căutați achiziții de echipamente IT, tonere, imprimante, papetărie și o să vă cruciți să vedeți câți bani plătesc instituțiile statului. Desigur, la un preț mai mare decât al pieței.

Crucea Rosie cerere de oferta

Și acum să calculăm

Total = 534516 lei sau 108048 euro cu TVA

*prețurile și produsele din fișele de achiziție sunt luate de pe eMAG. Link pe fiecare preț total în parte.

Sunt curios dacă se va mai ține această cerere de ofertă după ce lumea pe social media a aflat de intenția lor, dacă o vor publica pe SICAP și cine va câștiga.

Sursă: zoso.ro


#update1

Băieții de pe reddit au trimis deja mailuri către Crucea Română și au cerut explicații, iar răspunsul copy/paste a venit urgent. Banii pentru iPhoane, S22 Ultra și laptopuri provin din altă parte și nu sunt din donațiile oamenilor către Ucraina. Îhî!

Buna ziua.

Referitor la achiziția de telefoane și echipament IT lansată de Crucea Roșie Română public în data de 25 martie 2022, postată inclusiv pe site-ul www.crucearosie.ro facem următoarele precizări:

  1. Campania umanitară de strângere de fonduri „Umanitatea nu are granițe” are drept scop ajutorarea cetățenilor ucraineni aflați pe teritoriul României și pe cetățenii ucraineni rămași în țara lor prin achiziția de alimente de bază, materiale de cazarmament, echipamente sanitare, medicamente și alte materiale solicitate direct de Crucea Roșie din Ucraina.

  2. Crucea Roșie Română nu a demarat până la această dată nicio achiziție din fondurile colectate de la mediul de afaceri și de la persoanele fizice din României, întrucât cele 45 de tiruri cu materiale umanitare transmise în Ucraina (aproximativ 1000 de tone) au fost susținute de donațiile în natură primite sau din stocurile existente în depozitele proprii ale organizației noastre (depozitul central și depozitele filialelor de Cruce Roșie din țară). De asemenea, toate materialele umanitare distribuite la centrele de cazare din țară sau în punctele de frontieră au fost susținute tot din donațiile în natură primite de la populației sau de la companii.

  3. Procedura de achiziție și materialele ce vor face obiectul achiziției de materiale umanitare pentru ajutorarea poporului ucrainean va fi publică și promovată inclusiv pe site-ul Crucii Roșii Române în momentul finalizării necesarului de nevoi raportat de Crucea Roșie din Ucraina.

  4. Fondurile destinate achiziției de telefoane și echipament IT nu reprezintă bani din donațiile publice. Aceste fonduri provin din resursele Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și au fost alocate special pentru achiziția de telefoane și echipament IT, necesare activităților efectuate de operatorii din teren. Pe aceste dispozitive vor rula softuri specifice de evaluare a nevoilor, înregistrarea beneficiarilor, documentare foto-video, accesarea fluxului de stocuri, participarea din teren la ședințe naționale si internaționale etc.

  5. Informarea publica si postarea achiziției in site-ul SNCRR s-a realizat in acord cu procedurile interne, naționale si internaționale privind transparenta fondurilor.

Vă mulțumim și vă așteptăm oricând în echipa noastră pentru că este oricând nevoie de voluntari. Voluntarii noștri sunt de mai bine de 30 de zile în punctele de frontieră unde fac permanență, la centrele de cazare, la punctele de colectă donații sau cu masinile transportând donații în tară sau în Ucraina. Este un efort titanic susținut de echipa Crucii Roșii Române și tot ce e dorim este să facem mai mult și mai bine.

Vă mulțumim tuturor celor care ați donat la Crucea Roșie Română pentru ajutorarea cetățenilor ucraineni. Sediile și depozitele noastre pot fi oricând vizitate, puteți în orice moment să luați parte la activitatea de ajutorarea directă.

Dacă aveți întrebări sau îndoieli cu privire la destinația finală a donației dvs, puteți veni oricând să participați direct la acest proces, care are nevoie permanentă de volunatri.

Pentru alte informații sau clarificari, puteti să ne scrieti la adresa [email protected]

Vă mulțumim tuturor.

Birou presa, Crucea Roșie Română

#update2

Dacă sunteți curioși ce s-a întâmplat după cutremurul din Haiti și donațiile către Crucea Roșie, un articol aici.

Crucea Rosie Haiti Cutremur


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu