Rusia cere companiei Apple să retragă Telegram din App Store

by on Apr 17, 2018, 12:58
2 24

După ce au interzis accesul la aplicația Telegram, printr-o decizie judecătorească în care era menționat faptul că “nu se pliază pe legile actuale” mai precis nu au primit cheile de acces pentru decriptarea mesajelor, Rusia cere expres companiei Apple să retragă Telegram din App Store ca să nu mai poată fi downloadată și utilizată pe teritoriul Rusiei.

pornografiei infantileApple nu are de ce să facă acest lucru, mai ales că vorbim de o aplicație de chat care criptează mesajele, astfel ele nu pot fi interceptate de nici un serviciu. După cum știm, Apple ține la privacy și nu este de acord cu scurgerea de informații sau “umblarea” unor servicii prin telefoanele clienților, vezi scandalurile din US cu FBI și Apple.

Oricum, chiar dacă au blocat diverse clase de IP-uri, aplicația tot funcționează pentru cei care și-au instalat un VPN (virtual private network) și se pot conecta oriunde doresc.

2 COMMENTS

  1. Eu folosesc Telegram de cativa ani. Nu pt securitate ci pt ca e cu adevarat instant! La ei ajung mesajele imediat, nu cu intarzieri cum se intampla uneori la Whatsapp.
    Ca sa nu mai zic ca au aplicatie nativa pt smartwatch

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!