Virusul Flame a uimit expertii rusi in securitate. Ei n-au reusit inca sa il intelegeaga in profunzime acest virus informatic care se răspundește extrem de repede.

Romania se afla printre tarile care ar fi putut crea Flame, cel mai puternic virusi informatic depistat pana acum de specialistii in securitate. Afirmatia ii apartine lui Eugene Kaspersky, creatorul celebrei companii Kasperky Lab, printre cele mai bune din lume la capitolul secuditate informatica.

Declaratia a starnit uimire si a tras un semnal de alarma in intreaga lume. Compania Kaspersky Lab este cea responsabila de descoperirea virusului Flame – virus care a atacat calculatoare din Iran si alte zone ale Orientului Mijlociu.

Eugene Kaspersky a declarat ca tarile care ar putea sta in spatele unui asemenea virus sau care ar putea crea un alt asemenea virus ar fi Statele Unite, Israelul, Marea Britanie, China, Rusia si, posibil, India, Japonia si Romania.

Lucrul care il uimeste si il sperie in acelasi timp pe Eugene Kaspersky este faptul ca virusii precum Stux si Flame au o durata limitata de viata, acest lucru facandu-i foarte greu de depistat.

Expertul rus nu exclude posibiliatatea existentei de calculatoare infectate deja cu virusi care nu au fost detectati inca si avertizeaza de faptul ca acesta e doar inceputul „jocului”.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu