Tinerii care și-au luat un credit prima casă sunt panicați de creșterea ROBOR aproape identică cu cea a francilor din anii trecuți. Cămătarii, scuze băncile, abia așteaptă aceste scumpiri ca să primească mai mulți bani de la cei care sunt datori.

După discuțiile lui Dragnea și Dăncilă cu Isărescu, în spațiul media au ajuns informații că ROBOR va ajunge la 10% până anul viitor, ceea ce înseamnă o creștere a ratelor cu aproape 100% față de rata inițială.

robor

Am 3 cazuri printre prieteni care au început cu o rată de 870 lei acum câțiva ani, iar din toamnă și până acum au ajuns la 1100 lei pe lună în condințiile în care salariile nu au crescut, ba chiar au scăzut în majoritatea cazurilor. În 2012 eu am prins ultimul tren cu credit în euro, chiar dacă am plătit în lei, am plătit atunci 1000 euro schimbul valutar din euro în lei.

Rata cu care am început a fost 230 euro, iar acum a ajuns la 216 euro. Până acum a fluctuat între aceste două valori însă sunt curios cum ne va afecta și pe noi cei care avem credite în euro.

Criza bate la ușă, iar în curând vom trece prin aceeași chestie ca și în 2009. Webfactor deja a fost executat silit pentru că nu și-a plătit curentul și a lăsat vreo 20.000 de site-uri pe butuci fără backup.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu