Pentru ceea ce au făcut, PSD poate fi dizolvat conform legii partidelor politice. O lege făcută prin 2003 care are și ea articole pe acolo. Nu știu ce e scris în ea, dar știu că România Liberă a publicat un articol prin care ne spune cum poate fi dizolvat.

PSD poate fi dizolvat

Legea zice cam așa :

Dacă un partid sau o organizaţie militează împotriva principiilor statului de drept el poate fi dizolvat pe care judecătorească. Asta prevede Legea partidelor politice 14/2003, care face referire la Constituţia României.

art. 45, alin. (1) din Legea partidelor politice prevede că „Un partid politic se dizolvă pe cale judecatorească (…) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40 alin. (2) şi (4) din Constituţia României”.

Articolul 40, alin. (2) din Constituţie prevede că „partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.

Deci, tot avocatul poporului trebuie să îi dea în judecată?

Nu cred că există bucurie mai mare să  vedem cum Dragnea, Grindeanu și toată ceata lor dispar de pe scena politică.

Acum după caz, unii la pârnaie alții la gunoaie.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu