Google a introdus recent noi funcții de protecție împotriva furtului și a datelor pe telefoanele cu sistem de operare Android, tocmai pentru a spori securitatea utilizatorilor.

Protecție împotriva furtului cu ajutorul AI în Android

Printre caracteristicile cheie se numără:

  • Spațiu privat: Un spațiu securizat pentru a stoca aplicații sensibile, separate de restul dispozitivului.
  • Protecție PIN: Este necesară o autentificare PIN pentru a modifica setările de securitate, prevenind accesul neautorizat.
  • Detectarea furtului cu AI: O funcție alimentată de AI care detectează când telefonul a fost smuls din mână.
  • Protecție împotriva resetării: Resetarea dispozitivului nu va fi posibilă fără acreditările contului Google al proprietarului.
  • Găsește-mi dispozitivul: Permite utilizatorilor să localizeze și să blocheze de la distanță dispozitivul pierdut sau furat.

Aceste noi funcții oferă un strat suplimentar de securitate pentru utilizatorii Android, ajutând la protejarea datelor lor personale și a dispozitivului în caz de furt. Noile funcții vor fi disponibile ca un update în perioada următoare pentru toți utilizatorii care au instalat Android 10 și mai nou.

Personal văd 3 puncte cheie aici. Atunci când cineva îți fură telefonul, îi face restore și e ca nou. Cu aceste schimbări, Google vine în ajutorul vostru, a utilizatorilor de Android cu:

  1. Nu se mai poate da resetare la setările din fabrică / restore pe laptop fără să știi datele de identificare ale proprietarului, adică contul de gmail și parola. Fără acestea, NU se mai poate resofta/reinstala un nou sistem de operare.
  2. Folosind inteligența artificială AI, dacă cineva îți fură telefonul din mână și aleargă sau e pe bicicletă acesta se blochează automat
  3. Dacă ți-ai pierdut telefonul sau ți-a fost furat, poți accesa de pe orice alt telefon/tabletă/laptop contul tău și îl poți bloca de la distanță

Recomandarea mea este să așteptați noul update, să îl instalați și să configurați toate opțiunile existente, inclusiv numărul de telefon sau întrebările de securitate care vă sunt cerute la inițializarea funcțiilor de anti-furt.

Sursă: malaymail.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu