Se spune că iPhone și iPad sunt produse personale motiv pentru care acestea se pot configura folosind un singur Apple ID neavând posibilitatea de profile multiple.

Photo: idropnews.com

Dacă ne uităm către macOS putem vedea că Apple oferă această posibilitate de a seta mai multe conturi, diferite iar atunci când ne logăm pe MacBook folosind unul dintre conturi acesta preia toate informațiile din contul iCloud asociat.

Același lucru se întâmplă și pe Apple TV unde doar prin simpla apăsare de 2-3 secunde a butonului TV putem selecta conturile existente. De ce nu ar fi posibil acest lucru și pe iPhone și iPad?

Apple a introdus opțiunea de conturi multiple începând cu iOS 9 însă a fost destinată exclusiv școlilor însă acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Apple a câștigat recent 51 de patente printre care enumerăm și „Secure Enclave for multiple users”.

The Secure Enclave is a secure coprocessor that includes a hardware-based key manager, which is isolated from the main processor to provide an extra layer of security.

— Apple (source)

Secure Enclave este accesibil doar datelor trimise/primite de Touch ID și Face ID pentru autentificare urmând să fie activă și opțiunea de utilizare a unei parole care să ofere acces datelor din iCloud Keychain, HealthKit sau Apple Pay.

Chipul Secure Enclave se pare că este conceput să salveze mai multe profile a utilizatorilor, iar utilizatorii să nu poată accesa/vedea datele/informațiile între ei chiar dacă folosesc același iPhone sau iPad.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu