Apple a recunoscut cele două vulnerabilități care afectează toate dispozitivele cu iOS, macOS și tvOS. Prin vulnerabilitatea procesoarelor Intel denumite Meltdown și Spectre înțelegem că hackerii pot avea acces la toate informațiile sensibile, parole, carduri de credit dacă acestea folosesc memoria procesorului.

Toate unitățile lansate în ultimii ani, suferă de această problemă ascunsă de Intel șub preș sub bucuria de viteze mărite ale procesoarelor sale. Acum, un astfel de patch care să rezolve această problemă, aduce o scădere cu 30% a performanțelor ceea ce rezultă într-un proces global de judecată, așa cum a pățit Apple de curând cu bateriile terminalelor iPhone.

vulnerabilitatea procesoarelor Intel
Photo by Bogzilla on Unsplash

O parte din aceste vulnerabilități Apple le-a rezolvat anterior prin lansarea iOS 11.2, macOS 10.13.2 și tvOS 11.2, iar pentru a fi siguri că nu aveți vreo problemă de nici un fel cu datele de pe laptopul/desktopul vostru vă recomand să nu instalați nici un fel de aplicație din afara App Store sau de la developeri necunoscuți pentru că riscați să fiți infectat dacă această vulnerabilitate va fi exploatată de hackeri.

Pe twitter majoritatea sunt supărați pe Intel pentru că dețin data-centere unde au sute de servere cu procesoare Intel, iar după update acestea vor fi încetinite. Sunt curios cum vor decurge lucrurile pe mai departe.

Până în acest moment nu există nici o informație că există vreun hacker care să fi furat date folosind această metodă.


Până la sfârșitul săptămânii viitoare, Intel a anunțat că va acoperi 90% din problema Meltdown și Spectre a procesoarelor lansate în ultimii 5 ani. Păi și restul?

Apple: “Our testing with public benchmarks has shown that the changes in the December 2017 updates resulted in no measurable reduction in the performance of macOS and iOS as measured by the GeekBench 4 benchmark, or in common Web browsing benchmarks such as Speedometer, JetStream, and ARES-6.”

Microsoft: “The majority of Azure customers should not see a noticeable performance impact with this update. We’ve worked to optimize the CPU and disk I/O path and are not seeing noticeable performance impact after the fix has been applied.”

Amazon: “We have not observed meaningful performance impact for the overwhelming majority of EC2 workloads.”

Google: “On most of our workloads, including our cloud infrastructure, we see negligible impact on performance.”


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Prețuri mici la produse de top - Flanco