Nu știu dacă e vorba de probleme software în macOS Big Sur sau pur și simplu hardware pentru MacBook Pro M1, dar am să discut despre ce am pățit eu în rândurile de mai jos. 

Pe vechiul MacBook Pro Retina 2015 nu am avut nici un fel de problemă cu bluetooth-ul, însă la M1 problemele sunt frecvente și deja deranjante. Sunt 3 luni imediat de când am cumpărat noul MBP M1 și sunt mai mult decât fericit pentru alegerea făcută.

Editare video în Final Cut Pro este pur și simplu o plăcere, rulează impecabil, iar exportul nu durează mult comparativ cu vechiul MBP. 15 minute vs 45 min.

M1’le îl folosesc conectat la un monitor Dell 27 inch, iar cu ajutorul cablului USB-C to USB-C Thunderbolt 3  pe lângă semnalul video îl și pot încărca, el suportând PD (Power Delivery) de 45W. Adaptorul original Apple are 61W, dar nu este o problemă că îl încarcă un pic mai greu, oricum nu mă grăbesc.

Bateria este impresionantă și nu mai trebuie să te uiți tot timpul să vezi câtă baterie mai ai sau cât timp mai poți folosi MacBook-ul. Mai am 85% iar Activity Monitor îmi spune că îl mai pot folosi încă 17 ore și 47 min.

Tastatura este foarte silențioasă îmi vine să scriu încontinuu pe ea, însă când îl pun în suport conectat la monitor folosesc Magic Keyboard 2 + Magic Mouse.

Probleme MacBook Pro M1

AirPods Pro

Se spune că Apple a implementat opțiunea de auto-selecție a dispozitivului atunci când utilizăm căștile AirPods. Adică vorbești la căști și ești conectat pe iPhone, te pui apoi la MacBook și se transferă automat pe MBP ca să asculți muzică de exemplu.

Ei bine, nu se întâmplă asta.

În februarie le-am conectat prima dată după ce am făcut migrarea datelor de pe vechilul pe noul M1. Între timp le-am mai resetat de câteva ori însă aceeași problemă. Nu se schimbă automat, trebuie să dai tu manual pe icoana de bluetooth din menu bar și să alegi AirPods. Nu merge din prima, trebuie să dai disconnect și apoi iară connect.

Sunt momente în care după 30 secunde după ce le-ai pus în urechi să îți apară o notificare de conectare la M1. Nu funcționează tot timpul, trebuie să dai disconnect/connect.

Dacă sunt conectat cu căștile pe MacBook și ascult muzică atunci când deschid iPhone-ul îmi apare o notificare că AirPods Pro Connected. Deși e doar o notificare, iar sunetul nu se mută pe iPhone, tot este deranjant Apple!

Magic Keyboard 2

Cred că deja am 4 deconectări aleatorii a tastaturii în timp ce o utilizez. E conectată prin bluetooth și în timp ce scriu pur și simplu se deconectează. După, nu o mai vezi în meniul bluetooth, trebuie să îl închid, să închid și tastatura și să le pornesc din nou.

Am dat regulat și restart la M1 pentru a evita să zicem, problemele că rămân anumite procese zombie. Problema există chiar dacă se întâmplă destul de rar.

Magic Mouse

Aceeși problemă și cu Magic Mouse. Întreruperi când ție lumea mai dragă. Aici pot spune că am avut în aceste 3 luni undeva la 8-10 întreruperi, unde trebuie să opresc mouse-ul, să îi scot bateriile să le pun la loc și apoi să îl conectez din nou.

HomePod Mini

Până săptămâna trecută aveam doar o boxă HomePod mini pe care o foloseam să ascult muzică sau radio pe parcursul zilei atunci când stau la birou.

HomePod mini stereo setup

Am cumpărat încă una la reducere, le-am setat apoi ca boxe stereo pentru un sunet mai clar și mai puternic, asta după utilizare vă dați seama că se aude mult mai bine cu două boxe.

Atunci când ești pe Youtube și vrei să redai sunetul prin cele două HomePod mini durează cam 5 secunde până își face conexiunea, iar apoi o să vezi un delay la ceea ce cântă pe Youtube și ce se aude în ele. De câteva zile am o altă problemă. Redau un clip de pe Youtube, pornește cea din stânga și după 2-3 secunde pornește și cea din dreapta, iar sunetul este intercalat.

În loc să se audă în același timp pe ambele boxe, se aude aceeași piesă dar cu delay de 2-3 secunda una față de cealaltă.

Ca să își revină trebuie să dau refresh la pagina de youtube, trebuie să dau disconnect la bluetooth, apoi să dau play pe youtube ca apoi să dau pe bluetooth și să selectez boxele. Am făcut acești pași și de 2-3 ori ca să funcționeze.

Între timp am să caut pe net să văd ce alte probleme sunt cu noile MBP M1 și conexiunea bluetooth, Apple spunea că a rezolvat problema, dar nu este așa.

Sunt curios să văd dacă voi aveți astfel de probleme de conectivitate cu dispozitivele bluetooth pe noile MacBook Air și Pro cu M1.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • La fel ca tine, am facut trecerea de la MacBook Pro 2015 la varianta cu M1 care merge ireprosabil in sarcini de zi cu zi (Office, Teams, Remote desktop) chiar conectat la un monitor extern LG 4k de 32″.

    Periferice: Dupa ani de zile de utilizat Magic Keyboard si Magic Mouse, am trecut anul trecut la Logitech Mx Keys + Mx Master 3 cu care nu am avut nicio problema pana la update-ul 11.3.1 cand am 3-4 momente in timpul zilei cand refuza sa mai functioneze timp de cateva secunde. Oricum, ambele periferice sunt peste cele de la Apple.

    Airpods: Nu am am varianta pro, le am pe cele normale care nu fac trecerea automata pe mac de pe iPhone/iPad tot timpul. Intre iPad si iPhone functioneaza perfect, cand adaugi macbook-ul in ecuatie e pur si simplu loterie.

    Homepod mini: Eu sincer l-am luat pentru ca era cel mai ieftin device Apple pe care poti sa-l folosesti ca si Hub Homekit (nu sunt fan Apple TV). Intr-adevar e acel delay de care spuneai, dar am sesizat un delay de 2-3 secunde, nu mai mult. Pe langa asta, uneori sunetul pare distorsionat. Asa ca prefer sa folosesc in continuare pentru auditie monitoarele Pioneer DM40K legate prin jack direct ma MB Pro (cat timo o mai fi si el). Vorba aia din IT “cablu e cablu”.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu