Anul trecut compania Xiaomi a creat o divizie auto sub numele Xiaomi Auto cu ajutorul căreia vrea să intre pe piața mașinilor electrice. În luna august va fi prezentat primul prototip de mașină electrică Xiaomi

Primul prototip de mașină electrică Xiaomi va fi prezentat în luna august

După lansare mașina electrică va intra în faza de testare pe drumurile publice, va prinde prima iarnă urmând apoi să intre pe linia de producție la scară largă. Conform estimărilor Xiaomi se vor produce în prima fază 150.000 mașini pe an adică în 2023, iar livrările către clienți vor începe abia din 2024. Ținta celor de la Xiaomi după primul an este să ajungă să producă 300.000 mașini pe an.

Planul celor de la Xiaomi este o investiție de 10 miliarde de dolari în următorii 10 ani în tot ceea ce înseamnă R&D în cadrul fabricii sale din Yizhuang.

Variante de mașini electrice Xiaomi:

  • cu șofer autonom L2 având prețuri cuprinse între 22.000 – 29.000 dolari
  • cu șofer autonom L3 având prețuri cuprinse între 29.000 – 44.000 dolari

Mă bucur că au ales o variantă ieftină și una scumpă cu toate dotările și nu au mers pe același principiu ca la telefoane „ieftin, mid-range și flagship”. Abia aștept să văd detaliile tehnice și prezentarea de luna viitoare. Vouă cum vi se pare faptul că Xiaomi intră pe piața auto?

Oare vor avea un avans față de Apple care se tot chinuie să își lanseze prima mașină?

Sursă: mobilissimo.ro


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu