Apple se confruntă cu o schimbare masivă de tabere din partea inginerilor săi care aleg tot mai mult să lucreze pentru Meta. Primele pentru ei ajung până la 180.000$ doar ca să rămână.

Apple Engineers
Photo: apple.com

Recent Apple l-a angajat pe fostul lead de la Meta care se ocupa de partea de PR pentru Oculus, însă se zvonește că anul viitor Apple va lansa primul device AR, iar acesta ar fi motivul pentru care oferă bonusuri așa de mari pentru a preveni migrarea de personal către Meta.

Bonusurile pleacă de la 50.000$ și pot ajunge până la 180.000$ însă sunt oferite sub formă de acțiuni.

Many of the engineers received amounts of roughly $80,000, $100,000 or $120,000 in shares, said the people, who asked not to be identified because the program isn’t public. The perk was presented by managers as a reward for high performers.

Aceste bonusuri în acțiuni se practică de mult timp în cadrul Apple, mai ales că angajații pe lângă salariul de bază, primesc acțiuni, dar și bonusuri în bani.

Pandemia a deschis noi oportunități pentru lucrul de acasă, motiv pentru care oamenii în general acum migrează foarte mult către alte companii fără să clipească pentru că plătesc mai mult. Pentru a îți ține un angajat bun în companie trebuie să umblii la salar o dată la 6 luni altfel riști să îl pierzi.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu