În această seară, CEO-ul Samsung DJ Koh și alți colegi ai săi, au prezentat Galaxy Fold, Galaxy S10 Plus, Galaxy S10 și Galaxy S10E. Acestea fac parte din noua generație de terminale Samsung pentru următorii 10 ani în care se va investi masiv în tehnologie, display și 5G.

Seara a început cu prezentarea celui mai nou model, dar și primul din seria telefoanelor-tabletă care se îndoaie, numit Galaxy Fold. 

Prețul pornește de la 1980$ (probabil euro în Europa) și vine în 4 culori cu posibilitatea de personalizare a numelui pe închizătura metalică de pe mijlocul ecranului atunci când este închis/deschis.

Puțin cam gros, destul de greu în preluarea comenzilor și destul de scump. Prețul de pornire este de 1980$.

 • 4.6 inch HD+ Super AMOLED
 • 7.3 inch QXGA+ Dinamyc AMOLED Infinity Flex display.

Îndoirea ecranului se face uniform datorită unui nou mecanism creat de Samsung care poate rezista la mii de închideri/deschideri. A fost promovată intens opțiunea de Netflix, 3 aplicații care pot rula în același timp (nu văd de ce ai avea deschise 3 aplicații).

 • 64-bit 7nm processor octa core
 • 12GB RAM
 • 512GB spațiu de stocare pe noua tehnologie Flash 3.0
 • două baterii care însumează 4380mAh
 • încărcare wireless, dar și opțiunea de a încărca alte dispozitive gen Buds, Galaxy Watch.
 • 3 camere foto pe spate, 16mpx ultra wide, 12mpx wide angle, 12mpx telephoto
 • 2 camere foto pe față, 10mpx și 8mpx depth.
 • disponibil din 26 aprilie 2019

Galaxy S10+

Această lansare a marcat un deceniu pentru Samsung, motiv pentru care ei cred că tehnologia nu se termină aici, ci abia acum începe, iar cu ajutorul nostru/vostru al utilizatorilor pot crea produse pe placul tuturor.

Așa că au decis să colaboreze deschis cu toți producătorii de componente, furnizori sau chiar rețele de telefonie mobilă, unde prin noul chip 5G vor să aducă viteze de până la 20 de ori mai mari față de LTE.

Făcând acest pas către noua tehnologie 5G, au fost nevoiți să facă update și să treacă la standardul Wifi 6.

Corp ceramic disponibil în mai multe culori, încărcare wireless reversibilă pentru Buds sau Galaxy Watch sau orice alt telefon care suportă o astfel de încărcare. Desigur, bateria se va descărca mult mai repede.

Camera foto Galaxy S10+

 • Spate: 16MP f/2.2 ultrawide + 12MP f/1.5 and f/2.4 dual pixel with OIS + 12MP OIS telephoto f/2.4
 • Față: 10MP f/1.9 dual pixel + 8MP depth sensor f/2.2

Va putea să captureze ultra wide foto, iar în modul video are și opțiunea de stabilizare optică astfel clipurile filmate cu Galaxy S10+ nu vor apărea tremurând în mână. Împreună cu cei de la Adobe Rush au creat varianta mobilă iar din câteva opțiuni poți edita clipuri video direct pe telefon și apoi le poți uploada direct pe rețelele sociale.

Pentru aceasta, au lansat și opțiunea snap&share to Instagram foarte rapid și ușor. De acum pisicile vor fi cele mai fericite pentru că vor apărea pe tot ecranul telefonului.

În noul sistem de operare Android 9 Pie, au implementat un sistem de monitorizare a bateriei și performanței telefonului astfel, dacă sunt prea multe deschise și sunt inactive de mai mult timp, sistemul le va închide optimizând procesorul doar pentru cele existente pentru a salva mai multă energie/baterie.

Toate acestea sunt ajutate de memoria RAM inclusă în aceste 3 variante: 6GB, 8GB și 10GB.

Pentru celelalte modele lansate nu s-a vorbit prea mult aș spune mai deloc, însă în poza de mai jos aveți exact specificațiile lor. Acestea vor fi disponibile în perioada următoare pentru precomandă.

Datorită noului sistem, Samsung a implementat funcția Continuity cu ajutorul căreia un utilizator poate prelua un apel pe tabletă atunci când este apelat pe telefon doar atunci când folosește același cont pe ambele dispozitive.

Tot în această seară au fost lansate și căștile wireless Galaxy Buds împreună cu Galaxy Watch Active. Mai multe detalii în zilele următoare.

Până atunci, evoluția telefoanelor s-a schimbat în bine în ultimii ani, iar concurenții Apple, OnePlus, Xiaomi, Huawei, s.a. sunt foarte agresivi și vin cu variante la fel de competitive, puternice dar și ieftine (exceptând Apple care doar a crescut prețurile noilor iPhone XS și iPhone XS Max)

Din punctul meu de vedere noutățile aduse de Samsung sunt:

 • chipul 5G
 • deblocarea prin senzorul de amprentă ultrasonic
 • ecran Dinamic Infinity Amoled
 • margini subțiri
 • foto ultra-wide și f/1.5

Precomandă și disponibilitate Galaxy S10e, Galaxy S10 și Galaxy S10+

Magazin 8GB RAM

128GB stocare

8 GB RAM

512GB stocare

12 GB RAM

1TB stocare

Cadou
Altex 4.799 lei 5.999 lei 7.799 lei Căști Galaxy Buds
eMAG 4.799 lei 5.999 lei 7.799 lei Căști Galaxy Buds
evoMAG 4.799 lei 5.999 lei 7.799 lei Căști Galaxy Buds
Orange 4.749 lei 5.937 lei 7.600 lei Căști Galaxy Buds

telefoanele vor fi disponbile începând cu 07.martie.2019 pentru cei care fac precomandăa acum!


Ai urmărit prezentarea Samsung? Ce ți-a plăcut sau nu ți-a plăcut? Ce părere ai despre cele prezentate mai sus?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu