Fabrica Samsung din Pyeongtaek unde se produc SSD NAND atât pentru piața chineză cât și pentru restul lumii, a suferit daune majore după o întrerupere de curent urmată de fluctuații de tensiune. Compania spune că au fost distruse aproximativ 60000 de unități.

Evenimentul a durat aproximativ 30 minute, timp în care fabrica a rulat pe soluții de back, însă șocurile au fost prea puternice. Aici se construiesc circuitele din interioriul SSD care nu sunt vizibile ochiului și fac parte din procesul de fabricație mai ales că acestea trebuie construite în camere sigilate, unde curentul nu are voie să aibă întreruperi ca să nu afecteze funcționalitatea circuitului.

Samsung produce în medie cam 600.000 de circuite lunar, iar cele 60.000 înseamnă cam aproximativ 10%. Acum să privim și partea cealaltă, trebuie acoperite costurile, motiv pentru care Samsung va crește ușor prețurile pentru SSD-uri.

Sunt utilizator de Samsung EVO 850 de 250GB, cumpărat acum mulți ani, funcționează ireproșabil. Samsung a lansat și noua gamă Samsung EVO 860 Pro de 1TB și 2TB

ssd nand


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu