S-a vorbit intens pe tema introducerii taxei de mentenanță pentru domeniile din România. O prelungire domeniu se face foarte ușor, trebuie doar să apelezi la registrărul de unde ai cumpărat domeniul. În cazul meu, eu l-am cumpărat de la ROHOST, o companie foarte veche pe piața din Timișoara și România care oferă domenii și hosting (referitor la hosting vă recomand EasyHost).

Prelungire domeniu în 3 pași simplii

  1. Primești mail de la RoTLD că îți expiră domeniul;
  2. Te loghezi pe site-ul registrărului de unde ai cumpărat domeniul;
  3. Selectezi domeniul și faci plata cu cardul sau prin proformă după confirmarea comenzii.

Desigur, aici pot să intervină mai multe chestii, cum ar fi am uitat de unde l-am luat, firma nu mai există sau alte scenarii. Deasta e bine să vă luați domenii de la companii mari, vechi care nu dispar de pe piață. Ca să puteți să vă prelungiți domeniul, va trebui să faceți un transfer de registrăr și abia apoi puteți continua procesul de plată pentru prelungirea domeniului.

Acel transfer se plătește, normal. Detalii pe RoTLD.

După confirmarea comenzii, dacă ai plătit cu cardul, se va emite un email de confirmare a plății efectuate în funcție de numărul de ani ales, iar în câteva secunde primiți și factura pe email, iar această prelungire de domeniu s-a finalizat cu succes.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu