O directivă europeană spune că cei cu trotinete electrice trebuie să încheie o poliță de asigurare RCA dacă vor să mai iasă cu ele în trafic și să le folosească, altfel riscă amenzi.

Directiva este deja aprobată în UE, sunt țări care au reglementat acest tip de vehicul, urmând ca și România să se alinieze și să aibă o legislație clară privind trotinetele electrice.

Parlamentul trebuie să introducă noua obligație în legea națională, iar ulterior Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cei care se ocupă de polițele RCA pentru autovehicule să elaboreze normele de aplicare. Deci undeva prin vara lui 2023 vom putea ieși în trafic cu trotineta electrictă indiferent de model/putere doar dacă avem RCA.

Din păcate în ultimii ani piața a explodat de trotinete electrice de toate formele, partea mai tristă fiind utilizarea lor de către minori care se plimbă prin trafic cu ele și riscă să fie accidentați.

Îmi vine o întrebare în minte, în baza a ce se va face RCA? Serial Number sau o să trebuiască să facem doșar cu șină la poliție și să ne luăm numere?

Sursă: digi24.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu