În primăvară după ce a început pandemia am fost la Lidl și mi-am cumpărat un pistol de lipit Parkside cu baterii, vreo 30-50 lei a fost. M-am bucurat pentru că nu am pistol de lipit acasă, David avea mașinuțe cu fire rupte/dezlipite și am zis că îl folosesc la nevoie.

Acum vreo 2 luni mi-am cumpărat un stand de birou cu suport de telefon și lumină pe LED (white and warm) de pe amazon și am văzut că nu tot timpul făcea contact când o aprindeam. L-am desfăcut, am văzut că un fir este dezlipit, am decis să pun în funcțiune pistolul de lipit cumpărat.

Cu David lângă mine, fericit, am urmat instrucțiunile și am dat jos protecția de plastic de la baterii am citit cum se pornește și cum se folosește. Nimic 🙂

Nu se încălzea deloc, ledul nu se aprindea și am zis să verific ce e cu el poate nu fac eu ceva bine, până când m-am uitat înăuntru și am văzut că arcul este ruginit.

Înainte să îl rup, am observat că pe lângă cele două șuruburi vizibile de pe laterale, mai are încă unul sub acțibildul cu detalii, așa că am făcut gaură și am desfăcut șurubul.

M-am chinuit puțin până am înlăturat aproape toată rugina mai ales că nu aveam nici o pilă prin casă (apropo au fost ceva seturi cu pile faine la Lidl), am luat cu șurubelnița fiecare margine apoi cu o periudă de dinți, până la urmă s-a rezolvat.

S-a aprin ledul, s-a încălzit și vârful așa că am trecut la lipirea firului dezlipit de la banda cu LED. Aveam inclus și niște fludor, dar nu a fost nevoie aici pentru că deja aveam pe bandă doar l-am încălzit și am pus firul la loc. Vedem acum cât ține.

Pentru că am făcut treabă și am rezolvat problema pistolului de lipit și a benzii cu LED, am trecut la etapa următoare, căutat mașinuțe cu fire dezlipite și direct la „misiunea lipitul”.

Tot nu înțeleg cum a ruginit acel arc din interior, mai ales că bateriile nu erau funcționale aveau un plastic care trebuia înlăturat, bateriile nu erau curse, aveau 1.5V putere deci nici consumate, nu a stat în umezeală, a fost tot timpul aici lângă mine în living… ciudat!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu