MagSafe Charger slow on older iPhones

Am văzut lansarea, mi l-am dorit și l-am achiziționat, dar am dat peste un clip video în care testele cu MagSafe Charger m-au pus puțin pe gânduri. Ar putea fi acest încărcător wireless prima mea dezamăgire Apple?

MagSafe Charger slow on older iPhones

Conform specificațiilor Apple, MagSafe Charger poate încărca un iPhone 12 cu 15W, iar modele mai vechi cum ar fi iPhone 11, Xs, Xr sau 8 cu până la 7.5W. Teoretic, e un lucru bun încărcarea este mai lentă și nu distruge în timp bateria.

Dar ce facem dacă puterea de încărcare nu trece de 1-2W deși el este făcut să livreze 7.5W pentru modelele de iPhone mai vechi?

Ei bine, indicat ar fi să nu aruncați banii pe geam pe un încărcător wireless care vă încarcă dispozitivul în 5-6 ore. Testele sunt următoarele:

  • Max a testat MagSafe Charger-ul folosind o aplicație care înregistra timpii și puterea de încărcare;
  • AirPods – încărcare în 5 ore, față de 2 ore cât este prin cablul lightning;
  • iPhone SE – 0.9W & 1.8W;
  • iPhone XS – 1.19W & 3W;
  • iPhone 11 Pro – 2.98W folosind Display XDR, iar cu USB-C 20W a scos doar 1.8W;
  • Samsung Note 20 Ultra – 0.16W ceea ce înseamnă o încărcare completă în 13 ore.

Dezamăgitor, mai ales că pe piață găsim încărcătoare wireless cu QI care pot să ducă 7.5W fără nici o problemă. Inițial am crezut că e din cauza portului USB-C de la Display XDR, dar după ce a folosit și un adaptor de 20W, m-am șocat.

Personal l-am cumpărat pentru că stau destul de mult la calculator, iar în tot acest timp îl pot pune la încărcat lângă mine fără să mă mai chinui cu alte cabluri. Inițial am vrut să anulez comanda făcută pentru el, nici acum nu sunt 100% decis să nu o fac, dar mai aștept.

După ce îl voi testa, voi reveni cu o părere despre cum încarcă un iPhone Xs Max. Voi instala și eu aplicația Charge Test din App Store, însă până atunci, Apple mi-a lăsat un gust amar!

update

zollotech a postat un clip pe Youtube în care testa folosind un aparat de măsurat puterea de încărcare pentru MagSafe Charger, atât la iPhone 12 cât și la Xs Max și 8.

Interesant este faptul că printr-o husă încărcarea se face la 15W pentru 12, iar pentru Xs Max și 8 doar la 5-6W. Toate celelalte adaptoare folosite pot scoate maxim 9-10W, singurul care poate scoate 15W este adaptorul de 20W comercializat de Apple.

Dacă husa/telefonul se încălzește automat puterea este scăzută la 12-13W. Nu înțeleg de ce puterea de încărcare scade de exemplu pentru terminalele cu Android care nu pot să ducă mai mult de 1.5W.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu