Dacă nu ați văzut evenimentul Apple aveți toate detaliile aici. Noile MacBook Pro 14 și 16 inch sunt construite pe SoC M1 și pot aduce performanțte de până la 181% pe partea grafică.

M1 Max

Testele care arată o astfel de comparație sunt efectuate cu chipul M1 Max de pe varianta MacBook Pro 16 inch versus vechiul MacBook Pro 16 cu procesor Intel. Cu cât temperatura este mai mică automat performanțele sunt mai mari, iar Apple prin noile chipuri M1 Pro și M1 Max a reușit acest lucru.

Consider că noile modele MacBook Pro 14 și 16 inch vor ajunge să se bată în performanțe cu plăci video dedicate de ultimă generație.

M1 Max GPU power performance

Cei de la Geekbench au publicat pe site-ul lor mai multe teste sintetice prin care au ajuns la concluzia că M1 Max cu 32-core GPU poate scoate 68870 de puncte în testele Metal.

M1 Max Geekbench

Precomandă MacBook Pro 14 și 16 la eMAG

Cei de la eMAG au publicat pe site prețurile pentru noile MacBook Pro 14 inch și 16 inch:

→ MacBook Pro 14 inch → începând de la 10799 lei

→ MacBook Pro 16 inch → începând de la 13199 lei

MacBook Pro 14 si 16 inch

Abia aștept să văd pe Youtube mai multe teste comparative cu diverse sisteme de gaming, mai ales că noile M1 Max sunt optimizate să ruleze foarte bine pe baterie nefiind necesară conectarea la o sursă de curent.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Am impresia că performanțele alea se referă la taskuri accelerate prin GPU (conversie video, CAD, etc.), nu la jocuri. Dar chiar și așa, din păcate, pentru un gamer MacOS încă nu e o opțiune. Dar cine știe, poate se vor schimba lucrurile și aici

  • Mai ales că pot duce până la 64GB Unified Memory, eu zic că au deschis o altă ușă pe lângă cea cu M1 și ARM. Sunt destul, chiar și pe Steam sau alte platforme, nu văd de ce nu ar investi apoi și în ARM ca să ducă jocurile la un alt nivel. Aștept review-urile de pe Youtube săptămânile următoare, sigur vor fi și gameri printre ei.

  • Da, și eu cred la fel. Oricum, e impresionant ce au reușit

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu