Atunci când urmărești o emisiune, fie la radio fie pe internet ai nevoie de acele înregistrări. Defapt cuvântul podcast este înțeles greșit de români, de cei din radio sau alte emisiuni cu diverse.

De ce? Pentru că un podcast nu este o înregistrare a unei emisiuni și nici a unei „zile de muncă” de 8 ore cu melodii, ci este acea discuție între două sau mai multe persoane, pe anumite subiecte.

Ascult cu plăcere CityPodcast.ro, prima rețea de podcast-uri din România, în care Adrian vorbește despre tehnologie, iar restul colegiilor săi vorbesc despre diverse alte categorii. Poate ți se potrivesc, poate merită să arunci un ochi sau o ureche la o înregistrare, sunt sigur că vei găsi ceva ce să îți placă și să te facă să revii.

Ca să poți asculta aceste podcast-uri Apple are propria aplicație Podcast, care este destul de anevoioasă și mâncătoare de spațiu. Asta ca să știi și tu că orice înregistrare are un anumit size, iar dacă nu le ștergi sau dacă ai activată downloadarea automată, atunci te poți trezi cu spațiul ocupat.

Încă de la lansarea CityPodcast, m-am uitat peste cea mai folosită aplicație de podcast-uri Overcast, dar fiind 5$ nu am vrut să investesc în ea. Iată că acum aplicația este free, iar doritorii pot dona, ceea ce ar fi minunat.

[itunes url=”https://itunes.apple.com/us/app/overcast-podcast-player/id888422857?mt=8″/]

Ceea ce mă atrage foarte mult la această aplicație este faptul că poți da pur și simplu „stream” fără să downloadezi episoadele/podcasturile pe telefon, ai un meniu de „Smart Speed” și „Voice Boost”


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu