Iar după prima dată au mai urmat câteva. Ciudat este faptul că mă sună Adi, vorbesc cu el iar în timp ce formata un stick USB în Disk Utility i se blochează și lui. După ce îl întreb, îmi confirmă că de când și l-a instalat se tot blochează și nu e mulțumit de el.

Eu am pățit zilele trecute să mi se blocheze după ce am instalat noul update la Tweetbot. Când am reușit să dau „Restart” din menu-bar, mi-a dat un pop-up tâmpit în care zicea, să închid aplicația cu probleme și apoi să îi dau restart. Cum? 🙂

Force Quit nu mergea, dacă dădeai pe X nu o închidea, Activity Monitor nu se deschidea ca să îi dau quit, deci funny nu? Force Shutdown direct din buton.

Astăzi, în timp ce vedeam un film pe youtube (cel cu mașinuțele mercedes) s-a blocat și numai răspundea la nici o tastă. Ciudat era faptul că mouse-ul îl puteam mișca dar nu lua nici o comandă > Force Shutdown.

force-quit-apps-os-x-el-capitan

Este a doua oară în decurs de 2 săptămâni de când am instalat OS X El Capitan. Căpitane, ești beat.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • Salutare. Eu am tot lucrat si stat pe Os X. Cred ca incepand de la Leopard spre Snow Leopard. Nu stiu unde se va indrepta noul OS, eu unul nu sunt multumit. In special incepand cu Yosemite. Noua interfata, cu asa zisa cizelare, un pic de transparenta, nu ma impresioneaza. Instalarea este greoaie. Stiu ca in vremurile bune iti era drag, sa lucrezi sa instalezi. Stiai ca o sa fie bine. Acum mi se pare ca userul Mac, sta cam incordat. A devenit nesigur pe sistemul lui. Cand tocmai, noi eram cei mai linistiti la capitolul asta. Stiam ca: -Just works-. In timp am dat peste multe incompatibilitati. Mai nou am avut o problema de validare a unor pluginuri in Logic X. Am inteles ca s-a rezolvat in noul update. 10.11.1. S-a cunoscut o imbunatatire la El Capitan, fata de Yosemite. Dar dupa ceva timp lucrand in Yosemite, facad update la El Capitan si revenind la Mavericks, cel putin la mine..este o diferenta de calitate, stabilitate… Parca mi-as fi revazut un bun prieten dupa un timp. Si parca si retina imi sta un pic mai relaxata. Drept dovada am ramas la Mavericks. Sa nu ne mai aducem aminte de Snow, cred ca o sa ramana in istorie. Este o simpla idee despre, din experienta proprie, insa am vazut ca multi au probleme sau neplaceri in ultimul timp. Sunt si multumiti, bineinteles. Ca un ultim punct, as fi preferat sa platesc acest OS si sa merga pe acel drum sigur. Si nu schimbat, doar ca trebuia sa facem o schimbare, sa se vada ca miscam si noi ceva dupa Jobs. Iar dupa schimbare, un potop de probleme. In fine, eu o sa mai raman un timp cu prietenul vechi. Atat ca interfata, cat si stabilitate. Cat se va putea. Pe viitor vom mai vedea. 🙂 Toate bune.

 • salutare @alex
  Eu avut Yosemite pe un HDD de 7200 rpm, dar nu am fost mulțumit deloc de el. Defapt problema mea a fost de când mi-a crăpat HDD de pe vremea Mavericks, cel cu 5400rpm și care menționez, mergea mult mai bine ca acest WD de 7200rpm.
  Mi-am luat SSD și am instalat pe curat Yosemite, diferența a fost enormă, iar apoi după câteva zile i-am făcut update la El Capitan. Oameni din cercul meu de prieteni au aceeași problemă cu blocatul, mersul greu, aplicații care încă nu funcționează.
  Poate ar trebui să fac și eu trecerea la Mavericks, nu știu, m-ai stau un pic 🙂

 • Da @ionica, parerile sunt impartite. Acum, depinde si ce si in ce soft lucreaza fiecare. Da, imi amintesc ceva probleme la unele HDDuri cand s-a facut trecerea la Mavericks. Eu din fericire, nu am avut prob nici cu WD extern. Momentan inca nu am pus ssd. Ma gandesc sa fac si trecerea asta. El Capitan se misca bine, nu pot spune ca este ca prima versiune de Yosemite. Insa nu are acel flow, ca sa spun asa. Ceea ce facea ca acest OS sa fie magic. Si incompatibilitatile de dupa. Probabil si El Capitan va ajunge sa fie asa, dar trebuie sa se mai maturizeze. Cu toate ca am urme de indoiala. Sa ne amintim ca dupa Tiger a venit Leopard cu schimbarea de look. Si pe urma Snow care a fost perfectionat. Poate si aici o sa fie o noua etapa spre perfectionare. Ramane sa vedem in viitoarele updateuri ce aduce bun..O sa mai incerc la versiune 3-4 de update la El Cap. 🙂

 • Hehe 🙂 intradevar nu este la fel de fluid si smooth, insa pe foarte multi i-am auzit ca evita upgrade-ul la Za Capitan tocmai pe motiv de incompatibilitate. Eu am vrut sa il am pe curat, nu imi pare rau desi batranul meu MacBook Unibody White din 2009 inca il mai duce.
  Merita SSD fara doar si poate. Deci iti recomand cat mai repede @alex 🙂

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG